Voorbeschouwing KDS – SK Londerzeel

Na een tweede onderbreking in de kalender in één maand tijd knoopt KDS zondag aan met een thuiswedstrijd tegen SK Londerzeel. Speeldag 23, nog 8 op het programma dus en gezien de rangschikking hoeven we jullie niet te vertellen dat dit een zeer belangrijke wedstrijd is.
Net zoals op de vorige speeldag spelen weer een aantal van onze rechtstreekse concurrenten tegen elkaar, een goede verstaander heeft dan ook snel begrepen dat KDS zondag best zoveel mogelijk punten kan thuis houden.

Evident wordt dat in ieder geval niet. Londerzeel tankte in de laatste wedstrijd een pak vertrouwen met een klinkende 4-0 overwinning tegen het geplaagde Menen. Zij hebben nog enkele punten nodig om het behoud veilig te stellen en zullen ongetwijfeld zo snel mogelijk de schaapjes op het droge willen. Bovendien is de ploeg met enkele gerichte transfers in de winterstop behoorlijk versterkt ten opzichte van de heenwedstrijd. Kortom, geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

De heenwedstrijd was op z’n minst tumultueus te noemen. Een rollercoaster waarin weinigen het hoofd konden koel houden, de scheidsrechter niet in het minst. Al bij al was de 1-1 een terechte uitslag, al zal men daar in Londerzeel ongetwijfeld anders over denken nadat ze een strafschop misten en een derde strafschop werd onthouden.

KDS ging in de laatste wedstrijd op zijn beurt kopje onder in Harelbeke. De motor sloeg iets te laat aan en waardoor de remonte niet succesvol werd afgerond. Gedane zaken nemen geen keer, dus is het vooral een kwestie om hieruit lessen te trekken. De recente 9 op 15 bevestigt overigens de goede flow waarin de ploeg zich momenteel bevindt en dus is er absoluut geen reden tot paniek.

Frick en Charlier zijn geschorst, voor het overige is op Benamar na iedereen beschikbaar.

Donderdag kregen spelers en staf naar jaarlijkse gewoonte een lekkere spaghetti aangeboden door supporters Jo en Heidi, waarvoor onze oprechte dank!

Aftrap zondag om 15u in het Gemeentelijk Sportstadion. De wedstrijdbal wordt geschonken door gemeenteraadslid Gregory Lagae.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.