K Londerzeel SK vs K Diegem Sport

Samenvatting

Derbyuitslag.

Terug op Londerzeel voor een echte competitiewedstrijd, het was een tijdje geleden. SK wist de vorige jaren een stabiele status op te bouwen in tweede amateur en KDS schuift net terug mee aan tafel in deze boeiende competitie. Na een haperende start kwamen beide ploegen in de onderste regionen van de rangschikking terecht, maar wisten ze vorig weekend hun wedstrijd te winnen. De inzet vandaag: op zoek naar veiliger vaarwater.

Diegem kwam sterk uit de startblokken en zette meteen enkele fraaie combinaties op. Na twee minuten haalde Frick schitterend uit en zijn poging verdiende veel beter dan de klap tegen de winkelhaak. Niet veel later plaatste Vyncke de bal buiten het bereik van Otte, maar langs de verkeerde kant van de paal. Diezelfde Vyncke probeerde het ook nog eens met een gelifte bal. Toen na een twintigtal minuten de voet van het gaspedaal ging beseften de Diegemse aanhang dat op dit moment de voorsprong op het bord had moeten staan.

Londerzeel drong wat meer aan, maar verder dan een resem hoekschoppen kwam de thuisploeg niet. Tot de bedrijvige Nzinga toch eens richting backarea snelde en aan het shirt werd getrokken door Van Lautem. De strafschop werd ingeschoten door Dellevoet maar Michiels gooide zich knap in de lijn van de bal en behoedde zijn ploeg voor de achterstand. Net voor de rust ging Lambrecht, vinnige dribbelaar, door op rechts en in duel schouder tegen schouder met Denayer. Tot verbazing van iedereen verschalkte zijn tuimeling de lijnrechter waarop de ref zich genoodzaakt zag opnieuw naar de stip te wijzen. Met een gele kaart erbovenop, als om de dubieuze beslissing meer kracht bij te zetten. Diakhité wist de tweede strafschop wel om te zetten en Diegem moest monkelend de kleedkamer in.

Na de rust won de spankracht het van het leukere voetbal, al was de verdiende gelijkmaker van Diegem van goeie makelij. Matuta kreeg veel vrijheid op links en draaide de bal voor doel, waar de opduikende Frick de bal in één tijd met een fluwelen toets langs Otte plaatste.

Beide ploegen gingen voor de overwinning en boksten nog enkele gevaarlijke standjes in elkaar. De thuisploeg was er nog het dichtste bij met een knal van Bonanno, maar Michiels haalde de bal schitterend vanonder de lat. De ref had zichzelf ondertussen een hoofdrol toebedeeld en haalde maar liefst negen keer een gele kaart boven, in een forse maar absoluut faire derby toch van het goede te veel. Toen Londerzeel nog een derde penalty claimde vond hij het gelukkig welletjes, de derbyuitslag 1-1 bleef op de bordjes en daar moest en kon uiteindelijk iedereen zich mee verzoenen.

De status quo achterin blijft zodoende gehandhaafd, ook de andere ploegen in de omgeving bleven op een gelijkspel steken. Volgende week speelt Diegem thuis tegen rechtstreeks concurrent Dikkelvenne. Met flink wat blikschade uit de wedstrijd van vandaag. Benlouafi kreeg zijn derde geel en is geschorst, en Denayer kreeg net voor affluiten een tweede keer geel en dus buitensporig rood toen hij een vrije trap nam voordat de ref gefloten had. Arme refs, als je met zo’n regelneverij moet rekening houden…