Voorbeschouwing Wijgmaal – KDS

Wat een seizoen! Eén wedstrijd voor het einde zijn we zeker van de 9e plaats. Niemand uit de rechterkolom kan nog over ons. Als we winnen in Wijgmaal kunnen we misschien nog 7e worden… Maar neen. Dromen doen we niet. We zijn realistisch, met de voeten op de grond, en gaan ons DNA niet verloochenen. En dus gaan we ook geen gekke dingen verkondigen.

Hoog tijd om de voorbeschouwing over een andere boeg te gooien. Voor één keer de riem er af (net zoals op training deze week). We blikken niet vooruit, maar kijken even terug op het afgelopen seizoen.

Blikken we terug op dit seizoen, dan kunnen we alleen maar vaststellen dat het recept van Diegem Sport nog steeds werkt. Geen paniekvoetbal bij mindere resultaten, geen 2 tot 3 trainerswissels, geen wintertransfers. Geloof in eigen visie gecombineerd met het geloof in eigen werk en kunnen des te meer. Want zoals zo vaak werden ook dit seizoen de prijzen aan de meet uitgedeeld. Het hoongelach rond onze club heeft ons naast het harde werk op het veld en de uitgekiende fysieke en tactische richtlijnen daarbovenop de extra motivatie gegeven om van ons af te bijten.

De autoritaire leider Winkel Sport niet nagesproken topt KDS inmiddels verschillende klassementen. 2e in de 3e periode. 2e in de rangschikking van de terugronde. 2e beste verdediging van de terugronde. 2e beste doelpuntensaldo van de terugronde… en zo zijn er nog wel wat leuke statistieken (telkens na Winkel). Maar waar we nog het meest fier op zijn: Diegem staat op de 3e plaats van alle 2e amateurploegen als het gaat om het aantal U21 spelers die minuten maakten in de 1e ploeg.

Winkel in eigen huis verslagen met maar liefst 5 eigen jeugdspelers in de basis, vorige week Mandel geklopt met hetzelfde aantal jeugdspelers daarbij. En daarrond, jonge talenten tussen de 18 en 22 jaar, aangevuld met de nodige ervaring en maturiteit. We hebben het hier wel degelijk over Winkel Sport en Mandel United he! Noem het maar gerust profploegen, als je hun budgetten en omkadering ziet.

Kortom: een missie is geen zin met loze woorden en verloochen je niet: “K. Diegem Sport wil, in haar unieke sfeer, via kwaliteitsvolle jeugdopleiding en de geïntegreerde doorstroming van jonge talenten, op nationaal niveau trendsetter zijn vanuit de Noordrand Brussel.“

A-L-S-T-U-B-L-I-E-F!!!!!

KDS is super trots op deze groep van spelers, trainers en omkadering die dit huzarenstukje hebben gerealiseerd. Geen profs of semi-profs. Geen “dikkenekken”, maar stuk voor stuk eenvoudige, down-to-earth gasten die naast het voetbal an sich graag ook plezier beleven aan het spelletje. Wie voor Diegem wil spelen moet uit dit, en enkel uit dit hout gesneden zijn, en moet fier zijn op dat mooie groen-witte shirt!

Vreemd dat sommige jonge talenten uit de regio Diegem als een stapje terug zien en niet voor KDS willen uitkomen. Dat heb je natuurlijk wanneer extra-sportieve parameters de bovenhand halen op het sportieve.
Maar, beste supporters, geen nood! Er zijn nog steeds genoeg gasten die wel hun gezond verstand laten spreken en wel met volle goesting voor KDS hebben gekozen. Onze kern voor volgend seizoen oogt opnieuw bijzonder kwalitatief en druipt over van de goesting om er ook volgend volgend seizoen weer iets mooi van te maken.

Oooooh Diegem Sport!!!

  • arlette 06/05/2019 at 11:00

    Proficiat voorzitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *