Geen wonder…

We laten de superlatieven achterwege, in het gezelschap van overtollige bescheidenheid. Diegem Sport speelt ook volgend seizoen in de tweede amateurklasse en velen bestempelen dit als een waar wonder.
Een wonder is iets dat je overkomt. De remonte die Diegem Sport na een veelzeggende 9 op 45 inzette in de tweede helft van de competitie is geen wonder. Het is het uiteindelijke resultaat van denkwerk, visie, strategie en onvoorstelbaar hard werken door iedereen, niet in het minst door deze samenklittende en strijdende spelerskern. De symbiose tussen een club en haar coach, de clique tussen staf, spelers, bestuur, supporters en medewerkers die in een razende rit doorheen de tweede seizoenshelft, met Nico aan het stuur, eindigt met de onvoorstelbare en onverhoopte greep naar de reddingsboei.

Diegem verzamelt vandaag 38 punten, 29 meer dan in de heenronde, met nog een laatste overbodige wedstrijd voor de boeg. Om de redding te realiseren werd noodzakelijkerwijs een tweede plek in de derde periode bij elkaar gevoetbald, werden wedstrijden op toekomstig kampioen Sint-Eloois-Winkel en thuis tegen runner-up Mandel United winnend, alstublieft, winnend afgesloten.

We gaan geen uitblinkers noemen in deze geladen wedstrijd. Eenvoudig was het zeker niet. Mandel startte sterk en wist in de beginfase een resem hoekschoppen af te dwingen, al bleven echte doelkansen wel achterwege. Diegem weerde zich, maar moest bij momenten haar meerdere erkennen in de kwaliteit van de bezoekers. Voor het eerst sinds de tactische omschakeling van Diegem bleek een tegenstander in staat om de kwetsbare plekken te vinden in het Diegemse pantser. Maar de thuisploeg hield, met wilskracht en verbetenheid, de nul toch maar mooi op het bord tot bij het rustsignaal.

Bij de hervatting leek het even dat Mandel nog geloofde in een stunt. Want in Harelbeke bleef het nul tegen nul, zodat de titel nog steeds geen uitgemaakte zaak leek. Maar hoe langer de wedstrijd duurde ging de fysieke paraatheid van Diegem opnieuw de hoofdrol spelen. In het laatste kwartier kreeg Benlouafi een heuse schietkans maar doelman Laleman kon ultiem in hoekschop verwerken. Vijf minuten later gebeurde het toch. De opvallend ingevallen Charlier werd diep gestuurd door Benlouafi, wrong zich voorbij zijn tegenstander en werkte netjes door de benen van keeper Laleman af. Een explosie van vreugde en verbetenheid op de Diegemse gezichten. Hoe lang de uitstekend leidende ref de wedstrijd nog zou laten duren maakte niets meer uit. Diegem was echt niet van plan om deze stuntzege nog uit handen te geven.

Hoed af, dames en heren! Diegem Sport schreef een volgend hoofdstuk bij in haar al rijke geschiedenis. Coach Lieven Gevaert van Mandel United kwam sportief iedereen in de kleedkamer gelukwensen met de overwinning, nog niet vaak tegengekomen zo’n spontane uiting van respect, maar wel erg op zijn plaats.
Veroordeeld door God en klein Pierke voor de winterstop, maar vandaag staat Diegem op en kijkt het met verbazing om zich heen in het Vlaams-Brabantse landschap. Waar is iedereen, verdorie? SK Londerzeel en Wijgmaal, en wat verderop Tienen houden zich staande in het gezelschap van Diegem Sport, maar elders in de rand van Brussel lijkt iedereen over elkaar heen te struikelen.

Uitslag

PloegGoals
Diegem1
Mandel Utd.0
 • Rik 29/04/2019 at 16:33

  Mijn verre verplaatsingen nooit beklaagd , erin blijven geloven .
  Dikke proficiat aan iedereen die KDShart heeft
  Groetjes uit Oostduinkerke

 • Michel 29/04/2019 at 12:22

  Alleen de M-Side bleef erin geloven…..formidabele prestatie,Hopelijk gaat onze Nico niet naar Anderlecht…wat een coach…hop naar de 40 punten.

 • Freddy 29/04/2019 at 06:15

  Jullie waren de laatste maanden ……….Ongelofelijk ,geweldig ,fantastisch !Dikke ,maar dan ook een dikke proficiat mannen !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.