Diegem pakt de scalp van leider Winkel Sport.

Een goede wedstrijd spelen en vertrouwen tanken voor de volgende beslissende opdrachten. Zo lang mogelijk meegaan en de tegengoal uitstellen om de weerbaarheid van het huidige Diegem kracht bij te zetten. Tot zover de realistische doelstellingen die geoorloofd waren op bezoek bij de ongenaakbare leider van de competitie in tweede amateur A. In hun denderende eindsprint richting titel, mept Winkel elke tegenstand onderuit, 34 op 36 of zoiets, de laatste keer verloren in november, sindsdien maar 4 goals binnengekregen, de statistieken kreeg u in de voorbeschouwing.
Hier en daar een dromer onder de supporters dacht stiekem aan een puntje, “in voetbal kan alles”, nietwaar? In de Diegemse kleedkamer zitten geen dromers meer vandaag. Zelfbewuste kerels, dit zijn onze mogelijkheden, dit zijn onze tekortkomingen. Winkel? Een goede ploeg, da’s zeker, zo pakken we ze aan. Komaan, het veld op.

Zoals verwacht dacht de thuisploeg aan de snelle executie. Op voorsprong komen en vanuit de controle de overwinning uitbouwen. Zo staat het in het boekje, gezien het surplus aan kwaliteit van deze ploeg, die voornamelijk uit clubs uit de hogere reeksen weggehaald wordt.

Diegem verstoorde het feestje. De bankschroef werd aangedraaid en elke actie van de tegenstander kon rekenen op twee-drie kuitenbijters op de bal. Links of rechts, door het centrum, daar waren ze. Balwinst en dan een prik naar voor. Een prik? Met alle spitsen in de lappenmand posteerde coach Van Nerom onze Diegemse rebel without a cause Frick “vanvoor”. Opduiken en tover maar eens. Frick kreeg de bal toegespeeld, dacht niet te lang na en kanjerde hem onhoudbaar langs een verbaasde Dhoest. Diegem zowaar op voorsprong. De smartphones werden bovengehaald om het thuisfront in te lichten. Verscheen het antwoord even later in de WhatsApp groep, “0-1, lees ik dat goed”? “Neen, zoet, 0-2”! Want ondertussen had Benlouafi, na een nieuwe balverovering en een schitterende ingeving, de bal enig mooi over Dhoest in het doel gelepeld.

Na twintig minuten stond Diegem met een dubbele voorsprong op het bord. Winkel panikeerde niet, tijd genoeg nog om de scheve situatie recht te trekken. Maar voor de rust bleef de echte dreiging toch achterwege, een schuin schotje in het zijnet, een poging van ver, allemaal te bescheiden om de Diegemse afweer te ontgrendelen.
Na de rust dan toch reactie van de thuisploeg. Denayer moest ziek aan de kant blijven en werd op links door Spaey vervangen, en Winkel schoof met Youla een extra aanvaller tussen de linies. Diegem bleef onvermoeibaar de gaten dichtlopen en maakte het de leider meer dan moeilijk. De gevaarlijke Munoz Herrera zat in de tang van het duo JacobsVanderelst, en Voskanian en de ingebrachte Youla kwamen dicht bij de aansluitingstreffer maar botsten op een onklopbare Michiels.

Eén keer leek de Diegemse portier toch geklopt gaan worden. Hij redde een zoveelste poging met een schitterende reflex, en de rebound raakte niet voorbij de doellijn omdat kapitein Jacobs lijf en leden voor de bal gooide. Een opknapbeurt van een paar minuten bleek noodzakelijk, maar geen goal. Dit was de actie die de thuisploeg overtuigde: geen punten vandaag, jongens! Want al liet een goed leidende ref een zestal minuten overspelen, Diegem zou niet plooien.

Weet je waar we nu geen zin in hebben? Om nog eens te gaan tellen. De uitslagen in de rechterkolom waren immers van het beste scenario, zodat Diegem naar de tiende plaats opschuift. Maar vandaag ging Diegem de rots in eigen huis slopen, dat is dus een feestje waard, en tellen doen we later.

Wedstrijdbeelden van Focus TV

Uitslag

PloegGoals
Winkel Sport0
Diegem2
  • Rik 01/04/2019 at 10:20

    Met wilskracht en vriendschap raak je ver. KDS bewijst het.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.