Voorbeschouwing KDS – KRC Gent

Zondag komt KRC Gent naar het Gemeentelijk Sportstadion afgezakt voor de 1e wedstrijd van de 3e en laatste periode uit deze competitie. De laatste periode… het is dus stilaan “money-time”!
De overwinning in Brakel vorige week zorgde er voor dat de accordeon van de rechterkolom helemaal dicht plooide. Er staan nu 8 ploegen binnen een marge van 5 punten, en dat zorgt voor twee verschillende standpunten.
Enerzijds zijn er ploegen die meer dan ooit geloven dat een verlengd verblijf in 2e amateur opnieuw realistisch is. Anderzijds zijn er ploegen die tot voor kort nog in veilig water vertoefden en die nu best zo snel mogelijk weer aanknopen met een overwinning. Wie het best met deze situatie kan omgaan, zal moeten blijken op 5 mei rond 17u00. Tot dan zal het knokken worden voor iedere morzel grond.

De goede flow waarin we ons momenteel bevinden zorgt er voor dat we ook de volgende wedstrijd met veel vertrouwen kunnen aanvatten.
De eerlijkheid gebied ons dan wel weer te zeggen dat KRC in de heenronde één van de ploegen was die het meeste indruk heeft nagelaten. Een zeer compleet elftal met goed voetbal. De 4e plaats in de huidige rangschikking is een meer dan terechte notering voor de Ratjes.
Het feit dat ze zich vorige week bijna verslikten in een moeilijk te ontwrichten Menen is geen reden om aan hun kwaliteiten te twijfelen. Dit wordt een uiterst zware klus, zoveel is zeker!

Genoeg over de tegenstander en de andere ploegen. Eigenlijk moeten we enkel naar ons zelf kijken. Feit is, dat Diegem niet langer als het kneusje van de reeks zal worden beschouwd. En terecht! De 1e uitoverwinning van vorige week heeft het geloof in een goede afloop alleen maar versterkt. De manier waarop iedereen vorige week tot het gaatje ging verraadt een zeer groot strijdershart. Dat zal ook nodig zijn om samen met onze voetballende kwaliteiten de schaapjes op het droge te krijgen.
Bovendien zijn voor de jonge garde de examens achter de rug en weten de meeste spelers waar ze volgend jaar aan de slag zullen gaan. Dat zorgt er ontegensprekelijk voor dat de hoofden op dat vlak leeg zijn en iedereen gefocust is op dat ene doel dat ons nog rest.

Coach Van Nerom recupereert Denayer en Frick die terugkomen na ziekte, Vanderelst is op zijn beurt dan weer geschorst. Bautmans hervatte opnieuw de groepstrainingen, maar voor hem komt de wedstrijd van zondag nog te vroeg. Ibn Hach en Benamar blijven out.

Zondag aftrap om 15u00! Alle supporters op post! De wedstrijdbal wordt geschonken door Café Den James!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.