Laatste horde van boeiend drieluik

Fioew! We zijn met z’n allen nog maar net bekomen van de midweekwedstrijd en het vizier staat al meteen op de volgende opdracht: Eendracht Aalst in eigen huis! Als klap op de vuurpijl is deze wedstrijd een onvervalste topper. Want zo heet dat dan, als twee van de drie leiders in de (zeer voorlopige) rangschikking het tegen elkaar op opnemen.

Woensdag slikte KDS voor het eerst in acht wedstrijden nog eens een nederlaag. Maar geen nood, deze nederlaag zal niet blijven hangen. Eerst en vooral: omdat het in de beker gebeurde en dus zonder gevolg blijft in het klassement. Bovendien, omdat er mits wat meeval zelfs meer in zat tegen de profs uit Lommel. Wat als de ref een penalty durfde te fluiten in de eerste helft? Wat als de bal niet afwijkt bij die laatste goal? En was er voorafgaandelijk geen hands? Wat als… Ach, gedane zaken nemen geen keer. Dikke streep onder die bekercompetitie en daarmee uit.

Neen, integendeel: de nederlaag van woensdag gaf ons net een boost. Het was de bevestiging van wat we met z’n allen al lang voelden aankomen. KDS heeft de laatste jaren stappen vooruit gezet. We hebben meer dan onze voet gezet naast een profclub, we waren gewoonweg de betere ploeg en wonnen bovendien de zeven wedstrijden voordien. Wat die zeven overwinning waard waren, dat zullen we zondag weten rond de klok van vijf!

Want als vanouds is Eendracht Aalst favoriet voor de titel. Bovendien staat er in Aalst nog een rekening open met KDS. Als zij hier hadden gewonnen (in plaats van de 3-1 nederlaag) in de laatste wedstrijd voor het Coronatijdperk, dan speelden de Ajuinen vandaag in 1e amateur en niet KVK Tienen.

Of de positieve vibe van afgelopen woensdag de bovenhand zal nemen op de vermoeidheid die er hier en daar wat insluipt, en voldoende zal zijn om het talentvolle Eendracht Aalst te bekampen, dat is zowel voor u als voor ons koffiedik kijken. In ieder geval, ’t is voor zo’n matchen dat we het doen als club.

De wedstrijdbal wordt geschonken door Steve Claeys. Niet alleen onze Burgemeester (N-VA) maar bovendien al jarenlang supporter en sponsor van de club! Bedankt Steve!

PS: Vergeet de praktische richtlijnen niet! Supporters van Diegem via de Woluwelaan, supporters van Eendracht Aalst via A.De Cockplein.

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Stef TheuwissenStef Stas
Yannick Wouters

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België

 

  • Freddy 17/09/2021 at 08:58

    Kom op mannen ,jullie zijn er zeker toe in staat ,om de ajuinen te verslaan ! Succes …

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.