Nog altijd ongeslagen! Tja…

Zaterdagavond 8 uur in het Jef Mermansstadion in Merksem. Cedric Mertens zet zich in de tribune naast Dean Michiels en Ali Barkellil. Flink geraakt in het aangezicht tegen Eendracht Aalst wordt er geen risico genomen en krijgt Cojocaru zijn plek centraal in de verdediging toegewezen. Met de onbeschikbaarheid van dit drietal ontbreekt er nu toch stilaan een stevige bezetting in de centrale as.

Diegem neemt niettemin een goede start en Denayer kan een doorbraak over links al na zes minuten knap omzetten in een vroege openingsgoal. De thuisploeg probeert er voetballend uit te komen maar de dreiging van Diegemse zijde is voorlopig een stuk gevaarlijker. De beste kans is voor Egerickx die een voorzet vanop links op de dwarsligger verlengt. Aan de overzijde wordt Suederick in het Diegemse doel slechts uitgenodigd op wat plukwerk. Hij lost dit netjes op en bezorgt zichzelf wat extra vertrouwen.

Naarmate de eerste helft vordert ontstaat het gevoel dat de 1-0 wellicht niet zal volstaan om de driepunter mee naar huis te smokkelen. De City Pirates bespelen de ruimte tussen de lijnen, maar vinden geen oplossing wanneer de zone van de waarheid nadert.

Na de rust verhoogt de intensiteit en de thuisploeg wil kost wat kost de ban breken. Zo ontstaan er wel enkele mogelijkheden voor Diegem op tegenaanval, maar het uitspelen ervan blijft steken in de goede bedoelingen. Een paar doorbraken brengen nog gevaar voor Verbist, maar die moet geen wonderen doen. Egerickx kiest voor de controle op een teruglegger en wordt nog afgeblokt, De Bouw drukt wel af in één tijd maar plaatst de bal net naast. Andere koek vervolgens aan de overzijde, waar de Pirates hun duivels ontbinden. Suederick tikt een stevig afstandschot over de lat, haalt met een knappe reflex een korte kopbal uit zijn doel en doet vervolgens nog eens over op een harde schuiver, puik werk van de jonge Diegemse doelman.

Toch moet hij zich nog gewonnen geven een kwartier voor affluiten. De bal raakt niet weg en invaller Ernst schiet de 1-1 aan de eerste paal binnen, dat mag gerust verdiend genoemd worden. De laatste schermutselingen gingen zonder veel overleg of vernuft over en weer, en gelukkig kon de ref na 90 minuten de 1-1 eindstand definitief registreren. Jef Mermans moet gedacht hebben: zet mij erbij in één van die twee ploegen en we hebben altijd een winnaar! Wie zijn wij om de bombardier tegen te spreken…

Uitslag

PloegGoals
City Pirates1
Diegem1

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Istvan LagaertGeoffrey Martens
Quinten Straetmans

Stadion

Jef Mermansstadion
211, Terlindenhofstraat, Merksem, Antwerpen, Vlaanderen, 2170, België
  • Freddy 27/09/2021 at 16:57

    Ferm mannen , een puntje op verplaatsing is goed en nu zaterdag de drie punten ……succes zaterdag…..en hopelijk verloopt het genezing proces , van de gekwetsten vlotter dan verwacht !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.