Gedwongen tevreden met een punt!

Diegem overbrugde de verlengde wintersport met stevige trainingsarbeid en sloot af met een vlotte oefenpartij in Hamme. Klaar dus om de nieuwe start niet te missen. Zo snel mogelijk wat punten pakken om met een sereen gemoed het vervolg van de competitie af te werken, dat is het alvast het objectief. Onze Antwerpse bezoekers hebben ongetwijfeld een soortgelijke ambitie en dat resulteerde zaterdagmiddag in een pittige maar faire wedstrijd. De City Pirates openden met veel overgave en doken een paar keer op in de buurt van Michiels voordat het thuisteam het evenwicht terugvond. Bij één van die acties beschermde De Koker ter hoogte van de cornervlag de bal om hem buiten te leiden en kreeg een por in de rug van zijn tegenstander. Refs kennen ook soms brute pech. Een twijfelachtige beslissing verdwijnt meestal snel in de vergetelheid maar als er direct een doelpunt uit gepuurd wordt is dat een tweede klets in het gezicht. Dat is precies wat er gebeurde, de gecontesteerde vrije trap werd binnen gekopt door Siebens en Diegem kon meteen in de achtervolging. Spelers maken fouten, refs maken fouten, menselijk. Helemaal niet te verteren echter was de tweede onbegrijpelijke beslissing die een paar minuten later volgde toen Mertens in duel ging aan de zijkant van het strafschopgebied. Geen excuus mogelijk deze keer want de draagwijdte van een strafschop is wel meteen duidelijk voor een ref, zou je zeggen. De gevolgen voor Diegem waren niet mals (0-2 achter na minder dan een kwartier) maar ook de wedstrijd van de ref was definitief naar de vaantjes.

Maar goed, niet te lang stilstaan bij omstandigheden die je niet in de hand hebt. Diegem reageerde op de enig mogelijke manier, voluit in de aanval om de scheve situatie recht te zetten. Deflem was er vlak na de 0-1 al kortbij toen hij oog in oog met De Schoenmaker met een stifter uitpakte, die jammer genoeg voorlangs ging. De druk verhoogde en rond het halfuur kreeg Diegem loon naar werken toen Mertens op aangeven van Egerickx de bal knap binnen kopte. De aansluitingstreffer zorgde voor nog extra geloof en nog voor de rust was de partij opnieuw in balans. In de voorbereidende bespreking was de suggestie om geregeld van op afstand uit te halen doorgedrongen. Een weggewerkte bal viel voor de voet van De Bouw die het ding in halve volley via de onderkant van de lat binnen pegelde: 2-2!

Na de rust toonden beide ploegen de wil om de overwinning af te dwingen maar uiteindelijk moest iedereen tevreden zijn met een puntendeling. De uitsluiting van Van Lautem die in een schermutseling na een overtreding de rode kaart kreeg brak Diegem bijna zuur op. Gelukkig bevestigde Michiels zijn huidige vorm door in de slotminuten twee keer met een geweldige save uit te pakken en op die wijze het verdiende punt voor zijn team kon bewaren.

Volgende week zaterdag trekt KDS naar Tongeren die dit weekend in Belisia Bilzen een te sterke tegenstander troffen. De weken van de waarheid komen eraan.

WDB

Uitslag

PloegGoals
Diegem2
City Pirates2

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Thomas LucasJens Keppens
Stef Stas
  • Watseels tony 01/02/2022 at 07:42

    Spelen ze niet op Zondag?

  • Michel 31/01/2022 at 15:33

    Een schandalige arbitrage ,hoe kan het dat die onbekwame man een wedstrijd mag leiden.
    Aan het bestuur om deze arbiter te wreken…..iedereen kan fouten maken….maar er zijn grenzen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.