Voorbeschouwing KVK Tienen – KDS

Eindelijk, ’t is zover… zondag is het terug competitie!

De voorzitter haalde het gisteren nog aan in zijn jaarlijks “woordje van de voorzitter“: zo’n voorbereiding duurt lang. Te lang. En al zeker wanneer je er in de 1e wedstrijd van de Beker van België meteen genadeloos wordt uitgeknikkerd.

De voorbereiding verliep op z’n minst gezegd hobbelig. Niet iedereen verscheen – om verschillende redenen – optimaal op de 1e afspraak, we liepen tal van (vaak langdurige) contactblessures op, weinig overtuigende resultaten in de oefenwedstrijden, … kortom, er sloop wat ongerustheid in sommige hoofden. Een beetje te veel achteruit geleund na de prachtige remote vorig jaar? Het zou kunnen! Maar, het mag natuurlijk niet.

Gelukkig zitten we hier op de juiste plaats, bij Koninklijk Diegem Sport, waar stabiliteit een van de pijlers is waarop de club werd gebouwd. En dus zijn we hard blijven werken, werd er hier en daar wat bij geschroefd, en lijkt de groep net op tijd klaar voor de 1e afspraak van het seizoen.

De kalender zorgt meteen voor een moeilijke afspraak. Op bezoek bij de hyper-ambitieuze promovendus en traditieclub KVK Tienen. Vorig jaar met ruime voorsprong kampioen in 3e amateur, en meteen de ploeg nog gevoelig versterkt om opnieuw mee te doen voor promotie. Namen als Ventôse, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Deflem en Claes haal je niet om de hoop te vullen zeg maar. Reken daarbij nog de ervaring van mannen zoals Meeus, Hannes, Convents, Matterne, Acke en co… en je weet al meteen hoe laat het is.

Als gevolg van de blessuregolf die onze ploeg teistert kan coach Van Nerom voor de eerste wedstrijd geen beroep doen op de Dondo, Van Lautem, Blanckaert, Bautmans, en Frix. Bovendien zijn De Marrée, Labiad en Barkellil nog hoogst onzeker omwille van “kleine” kwaaltjes.

Zijn we daarom bang? Natuurlijk niet! De messen zijn geslepen, de goesting om er aan te beginnen druipt er af. Wat het wordt, dat zien we zondag vanaf 15u in het Bergéstadion van Tienen. Alle supporters op post!

Stadion

Bergéstadion
Bergévest 12, 3300 Tienen, België

Wil je geen enkele nieuwsupdate missen? Dat kan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag het overzicht van de laatste week. Niet meer, niet minder. Makkelijk toch?
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze zorgen voor een betere browse ervaring.