Woordje van de voorzitter

Vincere Insieme!  (Samen winnen!)

We staan weer aan de vooravond van een nieuwe competitie. Voor spelers en staff duurt de voorbereiding altijd te lang. Eerst al een goed gevuld individueel programma afwerken en dan met de regelmaat van een klok zwaar trainen, oefenwedstrijden afhaspelen en zover mogelijk proberen door te gaan in het bekertornooi.

Er wordt van de spelers vrij veel gevraagd in deze periode. Maar dit alles heeft een groot doel: klaar zijn om een heel seizoen (fysiek) top te zijn.  Dat deze manier van werken zijn vruchten afwerpt kunnen we vrij simpel in kaart brengen. Het eerste jaar na de degradatie gaf ons weer hoop, het tweede seizoen bracht ons de bevestiging dat we terug omhoog konden en vorige campagne was er die geweldige remonte die ons van “zero to hero” leidde. Dit altijd met een geweldige tweede ronde.

Wat het dit seizoen gaat worden weten we uiteraard nog niet. Wat ik wel weet is dat er door alle geledingen van de club weer hard gewerkt is om weer een stapje vooruit te zetten.

Op sportief vlak mogen we zeggen dat onze kern in de breedte sterker is geworden. Met het aantrekken van een aantal jongeren heeft KDS zijn manier van werken aangehouden. Zijn die jongeren allemaal direct inzetbaar? Waarschijnlijk niet, maar ik ben er zeker van dat diegenen die de draad van de coaches oppikken en keihard blijven werken daar de vruchten zullen van plukken en het tot onze hoofdmacht zullen schoppen.

Ook extra sportief is er puik werk geleverd. De VIP ruimte achteraan werd herleid tot een leuke plaats met trendy zeteltjes (thx Gino!) maar dé klap op de vuurpijl was de “reconversie” van de kantine en de kleedkamergangen die door onze spelers en trainersgroep onder handen werd genomen. Alles werd op één dag omgetoverd tot een net gebouw waar het voor spelers en supporters aangenaam vertoeven moet worden.

Werd hiermee het aftands karakter van het gebouw weggetoverd? Neen, absoluut niet. Iedereen weet en ziet ondertussen wel dat de installaties absoluut niet meer conform zijn aan de reeks waarin wij spelen. Hierbij dus een korte maar duidelijke kreet naar onze bevoegde diensten: Doe hier aub iets aan!!!

Wij bij K.Diegem Sport blijven ondertussen hard werken om de drie letters van onze afkorting waar te maken:

  • de K van “Kwaliteit” nastreven. Een (te) stille getuige hiervan is de nominatie van onze jeugdafdeling als één van de drie beste jeugdopleidingen van Vlaanderen. Chapeau aan Pieter Jacobs en zijn team hiervoor.
  • We komen zo bij de tweede letter: de D van “Durven“. Bij K.Diegem Sport durven wij al een paar decennia vol in te zetten op de jeugd, liefst zelfs op de eigen opgeleide jeugd. Wij hebben al die tijd mogen ondervinden dat deze politiek ons geen windeieren heeft gelegd.  Van de laatste 40 jaar heeft KDS er liefst 36 in de nationale reeksen gespeeld. Jaarlijks stroomden jeugdige talenten door naar de A-kern. Sommigen groeien zelfs door naar de nationale en internationale top.
  • Als laatste komen we dan bij de S van “Stabiliteit”. Het zal een moeilijke oefening zijn om een meer stabiele club in onze regio te vinden. Zowel op bestuursvlak , op gebied van trainerstaff evenals op medewerkersgebied heeft de club een lange termijnvisie. Houden zo zou ik zeggen!

Ik wil hier zeker ook onze sponsors bedanken, grote en minder grote. Beste mensen, het is door jullie steun aan onze club dat wij kunnen verder werken op de hierboven aangehaalde manier.
Dank ook aan het gemeentebestuur voor het verlenen van de accommodaties. Wees ervan overtuigd dat uw steun aan onze club niet voor niets is. Uw steun aan KDS is mee gestalte geven aan een sociaal-sportief project. De club zal deze rol blijven opnemen.

Ik wens jullie allen een geweldig en hoogstaand seizoen toe. Van onze spelers, trainers en begeleiders, van klein tot groot, vragen wij ongebreidelde inzet om onze club op de juiste manier te vertegenwoordigen. Jullie zijn het gezicht van deze club en om samen onze doelen te bereiken is er maar één leuze. Je kan die trouwens reuzegroot terugvinden aan de muur van onze kleedkamer van de eerste ploeg:

Vincere Insieme: Samen winnen

Guy Van Weyenberge

Voorzitter K.Diegem Sport

 

Wil je geen enkele nieuwsupdate missen? Dat kan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag het overzicht van de laatste week. Niet meer, niet minder. Makkelijk toch?
  • Freddy 29/08/2019 at 12:56

    Mooi en correct verwoord, van onze voorzitter .Succes en SAMEN WINNEN👍👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze zorgen voor een betere browse ervaring.