Voorbeschouwing Ronse – KDS

Ronse! Waar Vlaanderens mooiste wordt beslist. Waar Hotond, en andere “kaskes” de renners opwachten en tot het uiterste van hun kunnen drijven . Waar helden worden geboren en andere dan weer sneuvelen. Daar beneden aan de voet van de Kruisberg, op die wereldberoemde N60, daar wordt KDS zaterdagavond verwacht om KSK Ronse partij te geven.

De heenwedstrijd was voor Ronse een “walk in het Diegemse park”. 1-5, en KDS dat op geen enkel moment aanspraak maakte op enig puntengewin. Boeman van dienst, Alexandre Frutos, loopt er ook nog steeds rond… net zoals de Oude Kwaremont nooit uit het parcours van de Ronde zal worden geschrapt.

Bovendien loopt er sinds kort ene Patrick De Cuyper rond in Ronse. Patrick wie? Patrick, geboren en getogen in Ronse, gewezen voorzitter van Zulte Waregem en FC Antwerp. Die Patrick. Ooit zelf nog speler van KSK toen Francky Dury er nog trainer was trouwens. Patrick is nu voorzitter in Ronse, noemt Ronse zijn mooiste project… ja, u raadt het al!

Ronse is bezig aan een vrij regelmatig seizoen met ongeveer evenveel punten in elke periode. En dus zullen zij ook volgend jaar weer van de partij zijn in 2e amateur. Samen met KDS? Dat valt nog af te wachten! Daarvoor ligt er nog een hoopje werk op de plank.

Om dat werk op te knappen trekt KDS alvast met een gehavende selectie naar de heilige grond. Charlier herviel in zijn blessure, Benlouafi liep een scheurtje op in de adductoren en Mertens is hoogst twijfelachtig na een trap die hij vorige week incasseerde tegen Eppegem. Samen met de langdurig afwezigen Egerickx en Benamar wordt het lijstje van onbeschikbare spelers wel erg lang! Opnieuw wat puzzelwerk dus voor coach Van Nerom.

Aftrap zaterdag om 20u, in het Orphale Cruckestadion, Leuzesteenweg 138, 9600 Ronse. Supporters op post!

Stadion

Orphale Cruckestadion
Leuzesteenweg 183, 9600 Ronse, België

Overige wedstrijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze zorgen voor een betere browse ervaring.