Voorbeschouwing Pepingen-Halle – KDS

Voorbeschouwingen schrijven in deze fase van de competitie, in deze situatie, het is niet evident. Je riskeert namelijk steeds weer in dezelfde clichés te hervallen, en hetzelfde verhaaltje te vertellen.

Verhaaltjes over hoe goed het geleverde spel wel niet is. Of dat de coach van de tegenstander je komt feliciteren met het geleverde spel. Uiteraard doet het deugd als die mannen zeggen: “Diegem behoort bij de 5 beste ploegen van de reeks”. Maar… je koopt er geen punten mee. En dus is 0 op 12 de enige realiteit die overblijft.

Het verschil met vorig seizoen is anderzijds duidelijk merkbaar. Vorig jaar waren we in de heenronde zelden de evenknie van de tegenstander. 9 op 45 het logische gevolg. Dat is dit jaar wel anders. We ballen goed mee, zetten meer dan onze voet naast de tegenstander en creëren voldoende kansen. Enkel “in de laatste meters” loopt het nog niet zoals gehoopt.

Zo een van die vele voetbalclichés is dat je hier enkel sterker uit komt door als ploeg kei hard te knokken en aan het zelfde zeel te blijven trekken. Een goed gesprek dinsdag in groep heeft dat alleen nog maar extra kracht bij gezet. En dus blijft groen-wit optimistisch over de volgende weken.

Voor de trip naar Pepingen-Halle blijft een rits vol spelers onbeschikbaar. Maar niet getreurd, de selectie die zondag op papier zal staan moet ongetwijfeld bij machte zijn om ook Pepingen-Halle het vuur aan de schenen te leggen. Aftrap om 15u. Alle supporters op post!

Stadion

Paul Claes Stadion
Vroembos 17, 1670 Pepingen, België

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.