Voorbeschouwing KRC Harelbeke – KDS

We zouden deze voorbeschouwing willen beginnen met een warme oproep. We zijn namelijk op zoek naar de overtreffende trap van “helemaal dicht geplooid”. Vorige week stelden we immers dat de accordeon in de rechterkolom helemaal was dicht geplooid. Ons stuntwerk in combinatie met de andere resultaten van vorig weekend brachten alle ploegen uit de rechterkolom zo mogelijk nog dichter bij elkaar. En spraken we vorig weekend over het nummer 9 uit de rangschikking, dan staat nu zelfs het nummer 6 binnen handbereik. Zelden geziene taferelen, doch, de naakte waarheid!

Terug naar onze oproep. Volgens ons bestaat er geen overtreffende trap, en dus is de enige juiste conclusie dat we moeten toegeven dat wij iets te voorbarig waren. De rangschikking kon wel degelijk nog meer dicht plooien. Mea Culpa!
Het bevestigt wat we al een tijdje zeggen: in deze reeks zijn een 10-tal ploegen aan elkaar gewaagd, kan iedereen van iedereen winnen, en zo geschiede ook de laatste weken.

Hoe de fameuze accordeon van de rechterkolom er zondagavond zal uitzien? Wij durven het niet te voorspellen. Feit is wel dat met Dikkelvene-Gullegem, Overijse-Westhoek, Londerzeel-Menen en Harelbeke-Diegem 8 ploegen van de laatste 10 het tegen elkaar opnemen.

Zondag gaan we dus op bezoek bij rechtstreeks concurrent (of hoe kan het ook anders) Harelbeke. Harelbeke telt 1 puntje meer in de rangschikking en behaalde vorige week een meer dan verdiende overwinning op het veld van Menen. De onvermijdelijke Cardon bracht de Ratten op achterstand, maar via doelpunten van Cremers, Soenens en Vandenbroucke boekte de paars-witte brigade van coach Didier Degomme de broodnodige driepunter. Ondanks de afwezigheid van verschillende basisspelers zo’n remonte inzetten, het zorgt ongetwijfeld voor een enorme boost van het vertrouwen.

Terug naar het eigen nest. Het is velen onder ons ontsnapt, maar het mag toch wel even in de verf worden gezet: twee weken op rij de 0 houden is maar weinig ploeg gegeven in deze reeks. Af en toe een pluim op je eigen hoed steken kan heus geen kwaad. Is dit dan een reden om te gaan zweven? Neen! Wie dat beweert kent het huis niet. De accordeon laat trouwens ook geen enkele marge om de teugels te laten vieren. En dus had de technische staf een stevige trainingsweek in petto.
Vanderelst keert terug uit schorsing, voor de andere afwezigen (Bautmans, Ibn Hach en Benamar) komt de match van zondag nog steeds te vroeg.

Afspraak zondag in het bekende Forestierstadion, dat je met z’n 4.000 zitplaatsen en 6.000 staanplaatsen snel weer terug brengt naar de tijd van de jonge Hein, Geert De Vlieger en andere toppers uit de vaderlandse voetbalgeschiedenis.
Adres: Stasegemsesteenweg 23 – 8530 Harelbeke. Aftrap om 15u00, tot dan!

Stadion

Forestiersstadion
Stasegemsesteenweg 23, 8530 Harelbeke, België

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.