Stuntwerk!

KRC Gent, op de zesde speeldag veel te sterk voor Diegem, zakte zondagmiddag af naar het gemeentestadion als vierde in de klassering, en pakte de klus aan volgens hun beproefd concept. Rustige controle, balbezit en rekenen op enkele flitsende acties van hun ongetwijfeld talentrijke spelersgroep om de rode lantaarn netjes te fileren. Diegem zit de jongste weken in de flow, dat is nu stilaan wel bekend. Knappe resultaten tegen ploegen uit de buik van het klassement zorgden voor de overbrugging van de kloof en ontlokten stilaan wat gefronste wenkbrauwen bij enkele clubs die zich al veilig waanden.

KRC Gent was uiteraard andere koek. Een puntje kunnen thuishouden leek vooraf de stoutste ambitie en van een mogelijke overwinning werd wijselijk geen enkel gewag gemaakt. Maar kijk, Diegem breekt, net als de vervroegde lentezon in februari, door het grijze wolkendek en pakt nu ook een echte grote vis.
De eerste kans was voor Diegem, Matuta werd diep gestuurd en doelman Frans liep ver uit zijn doel, kon niet meer bij de bal en botste natuurlijk niet per toeval tegen de doorlopende Matuta. Vrije trap uiteraard maar de logisch bijhorende rode kaart hield de ref vol mededogen op zak. Geen gezeur evenwel, Diegem bleef goed storen, slaagde erin om telkens de bal te veroveren voor de acties van de Gentenaars tot in de gevaarlijke zone leidden en prikte met regelmaat venijnig naar voren. Een kopballetje van Elewaut, gemakkelijk gepakt door Michiels en een actie van de kwieke Kyeremeh waren voorlopig de enige waterige kansjes voor de bezoekers waar Diegem een schot van Matuta en een uithaal van Van Lautem tegenover plaatsten.

Met de rust in zicht werd het pas echt heet. Jacobs had de stifter van Elewaut doorgrond en werkte de bal voor de doellijn en de opduikende Bael weg. Een vrije trap van Leemans werd door Elewaut voor Michiels binnen getipt, maar de lijnrechter vlagde de buitenspelpositie en het feestje ging niet door. Toch niet aan die kant, want in de daarop volgende actie kon Egerickx zich loswerken van zijn sleurende tegenstander en kwam hij oog-in-oog met Frans die nog wist nog te redden. De 0-0 ruststand leek eenieder logisch en Diegem kon met een lekker gevoel naar de kleedkamer.

In de tweede helft verwachtte iedereen een stormloop van de toppers van Gent maar Diegem bleef de gaten dichtlopen en de aanvallende patronen aan flarden scheuren. Leemans probeerde het met een vrije trap maar de bal ging via de muur over en dat was het voorlopig wel. Diegem ontsnapte met Matuta over links en zijn precieze voorzet werd door de hoog opverende Egerickx langs een verbaasde Frans binnen gekopt. Op voorsprong met nog zo’n 25 minuten te gaan. De Diegemse ogen vonden elkaar, dit gaan we hier niet meer uit handen geven, makkers.

Gent had het even niet meer, probeerde iets van een stormloop op te zetten maar het was Diegem dat de kansen kreeg om de genadestoot te geven. De vlijmscherpe overnames brachten Matuta en tot twee maal toe de ingevallen Frick alleen voor keeper Frans. Maar de verrassende vrijheid verstoorde de juiste beslissing en de verlossende 2-0 bleef uit. Link natuurlijk, want in de laatste minuten krijg je dan toch de alles-of-niets over je heen. Maar het mag gezegd, Diegem panikeert niet meer. Jacobs verijdelde nog een heldere kopkans van Elewaut en Michiels haalde een slim kopballetje na vrijschop van de lijn maar vooral een vol overgave strijdend ‘team’ verdient de lauweren. En toen in de 90ste minuut Michiels de laatste hoge voorzet ver in het doelgebied ging plukken was het voor iedereen duidelijk: de punten blijven oververdiend in Diegem!

Winnen van Gent is stuntwerk, zonder meer. Hoognodig stuntwerk bovendien, gezien de andere ploegen in de rechterkolom ook punten pakken en de rangschikking langzaam maar zeker in een Hitchcock-scenario verzeild is geraakt. Wanneer je op pakweg je rustige 6de positie slechts 5 punten voorsprong ontwaart op de laatste in de stand, dan krab je toch eens achter je oor, nietwaar?

Bekijk hier de samenvatting van RINGtv

Uitslag

PloegGoals
Diegem1
Racing Gent0

We kijken eens naar de stand...

PosPloegMWP
1302269
2301960
3301349
4301448
5301347
6301243
7301242
8301140
9301139
10301237
11301036
1230935
1330935
14301034
1530829
1630628

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.