Voorbeschouwing KDS – Sporting Hasselt

Jannes Bautmans

Was KDS een tijdje geleden het kneusje van het nationale voetbal (als enige met 0 op 18), dan is het met de huidige 15 op 15 ongetwijfeld de ploeg in vorm in dat zelfde nationale voetbal. Al is onze volgende tegenstander met 13 op 15 ook meer dan behoorlijk op dreef.

Die tegenstander is Sporting Hasselt, het kind van een fusie in het begin van deze eeuw tussen KSC Hasselt en Kermt. De club stond nog niet zo lang geleden onder het bewind van Stijn Stijnen. Het werd een verhaal van korte duur want toen Stijn het roer als trainer zelf in handen nam werd hij niet veel later ontslagen als coach en als voorzitter. Er volgde wat chaos met ondermeer 4 coaches op 3 jaar tot gevolg.

Vandaag de dag lijkt de stabiliteit teruggekeerd en dingt het weer mee naar de hoogste prijzen. Een leuke wedstrijd op een leuk moment dus en meteen de ideale kans voor onze gasten om zich nogmaals te tonen. Het zijn in ieder geval ook de wedstrijden die je als club voor het seizoen aankruist en waar je naar uit kijkt.

Dat onze ploeg in de goede flow zit, werd eerder deze week al aangehaald in een Wist-Je-Dat omtrent de loopwaarden. Bovendien komen steeds meer spelers na een lange blessure weer op competitieniveau. Allemaal positieve signalen dus voor een coach. Enig minpuntje is de gele schoring voor De Bouw dit weekend. Verder is met uitzondering van Egerickx en Dondo iedereen inzetbaar voor deze leuke affiche.

Aftrap om 15u in ons eigen Gemeentelijk Sportstadion. De wedstrijdbal wordt geschonken door Karina Rombauts, Schepen van Financiën en Onderwijs voor CD&V Machelen-Diegem. Bedankt Karina!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.