Moeder waarom lopen wij?

Lopen Diegem Sport Voorbereiding

Onze gasten boekten zondag hun 5e overwinning op rij. Mooi reeksje, toch? Beweren dat we dit zagen aankomen zou te veel van het goede zijn. Anderzijds, is het niet verwonderlijk als je de statistieken van de laatste weken er even op na houdt, en meer bepaald: de statistieken uit ons Professioneel Polar Systeem.

Wist je dat sommige spelers die de 90 minuten volmaakten rond de 13km hebben gelopen op het veld van Spouwen-Mopertingen? Dat is op z’n zachts gezegd Champions League niveau! Ter vergelijking: Thomas Meunier liep in de wedstrijd op het WK tegen Panama 11,6km en was daarmee de primus van alle Belgen die wedstrijd. Een andere vergelijking: Club Brugge liep vorige week in de wedstrijd tegen PSG in totaal 111,9km , omgerekend is dat gemiddeld 10,2km per gemiddeld per speler.

Wist je dat er maar liefst meer dan 25 (individuele) spurts werden genoteerd bij sommige spelers? Polar registreert een spurt als je boven de 25km/u loopt. Dit is dan weer lager in vergelijking met onze Rode Duivel, die er in de wedstrijd tegen Panama 61 deed. Ter info: Dries Mertens liep, als 2e beste Belg, volgens de statistieken die wedstrijd 45 spurts. Maar bon… het blijft dan ook amateurvoetbal vs. profvoetbal.

Wist je dat er zondag een maximum snelheid van 31,6km/u werd genoteerd tijdens een van die sprints? Probeer het eens na te bootsen met je fiets, dan weet je hoe snel dit is! De nieuwe wereldrecordhouder op de 100m hebben we daarmee nog niet in onze rangen. Ter illustratie: Ene Usain Bolt legde zijn 100m in Berlijn af in 9.58 seconden, goed voor een gemiddelde snelheid van 37,57km/u.

Wist je dat een voetballer op een gemiddelde wedstrijd slechts 190m met bal loopt? Omgerekend loop je dus ongeveer 99% van de tijd zonder bal, of nog, slechts 50 seconden tijdens een volledig wedstrijd heb je de bal aan de voet. Die kunnen dus best zo goed mogelijk worden uitgevoerd. Aan alle jonge voetballertjes die dromen van een mooie carrière: laat dit een les zijn!

Wist je dat voetballers – buiten de marathonlopers – de sporters zijn die gemiddeld het meeste kilometers al lopend afleggen tijdens een wedstrijd? Het gemiddelde bij voetballers bedraagt 11,2km op 90 minuten. Bij Hockey is dat “maar” 9km, al duurt een wedstrijd daar 70 minuten en geen 90. Tennissers en basketspelers lopen dan weer om en bij de 5km per wedstrijd. 

 

Mis geen enkele nieuwsupdate van KDS!

Je kan je aanmelden voor onze wekelijkse update. Zo krijg je iedere dinsdag het nieuws van de voorbije week in je persoonlijke mailbox. Handig toch?
 

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.