Voorbeschouwing KDS – Pepingen-Halle

Morgen – vrijdag (en dus niet zondag) – staat de 20e speeldag op het programma. Daarin staat een wedstrijd tegen Pepingen-Halle geprogrammeerd. Pepingen-Halle, laat ons eerlijk zijn, dat moet zo wat onze slechtste wedstrijd van het seizoen zijn geweest. Die bewuste laatste zondag in september waren er links en rechts Diegem-supporters die het hadden opgegeven. Na zo’n belabberde prestatie, de vijfde opeenvolgende nederlaag, waren er niet veel die nog durfden inzetten op een eventuele redding van KDS.

De week nadien moest KDS de kelk helemaal tot op de bodem ledigen. Een droge 0-4 in eigen huis tegen Cappellen. Daarna volgende de gekende remonte met 7 opeenvolgende overwinningen, met als eerste overwinning die tegen Duffel. Duffel besliste eerder deze week om niet meer aan te treden in onze competitie, waardoor alle resultaten worden geschrapt. Concreet betekent dit dus dat onze overwinning tegen Duffel niet meer meetelt. Deze ingreep haalde het klassement behoorlijk door elkaar. Voor Diegem heeft dit tot gevolg dat de concurrentie dichterbij sluipt en dat maakt de wedstrijd van morgen des te belangrijker.

(Of dit klassement behouden blijft valt nog af te wachten. Volgens onze informatie staat in het bondsreglement dat alle resultaten van een volledig afgewerkte periode – de 1e periode, en dus ook onze wedstrijd tegen Duffel – behouden blijven. Bovendien hangen er ook nog donkere wolken boven Geel. Wij houden jullie alvast op de hoogte van zodra wij iets vernemen.)

Genoeg nu over de rest. We moeten gewoon naar ons zelf kijken en van onze eigen kracht uitgaan. Dat heeft ons in het verleden het meest geholpen, en zal ons ook op termijn de juiste weg tonen. Ondanks de tegenvallende resultaten heeft iedereen gezien dat ons spel meer dan prima is. De 1-1 tegen Wijgmaal was absoluut niet in verhouding tot het geleverde spel. Als we op dit elan verder gaan zit er ook een mooie uitslag in tegen Pepingen-Halle.

Aftrap morgen, om 20u00, in het Gemeentelijk Sportstadion. Alle supporters op post, maar eerst een lekkere pot mosselen komen eten op ons jaarlijks Mosselfeest!

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Thomas VerbovenErwin Hermans
Sam Lodewijckx

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.