Het gouden snoeimes

Het is doorgaans fijn vertoeven in het Pajottenland. Enkele bijzondere restaurantjes en het beste bier ter wereld, maken een trip naar deze streken de moeite waard. Er gaan voetballen hoort echter niet bij deze geneugten. De stormwind wakkerde aan over de omliggende velden, geen ideale omstandigheden dus, maar natuurlijk opgaand voor beide elftallen. Coach Van Nerom lag geveld door ziekte in bed en moest uit de tweede hand de schermutselingen volgen. We vermoeden dat hij er allengs niet beter of vrolijker van werd.

De jonge De Cuyper werd in de spits gedropt, rekenend op snelheid en onbevangenheid. Een paar flitsen bevestigden de keuze maar een doelpunt lukte voorlopig niet.
Als de hemel maar niet op onze kop valt, vreesden de dappere kompanen van Asterix. Bij Diegem gebeurt het in deze tijden bijna elke wedstrijd. Opnieuw kostte een te schuchtere terugspeelbal de openingstreffer. Baras spurtte er gevat tussen en werkte netjes af. Niet echt onder de indruk slaagde Diegem er in het tij te keren. Op hoekschop wist Mertens via het been van een tegenstander de bal tegen het net te jagen, oef.

De toon leek gezet, de thuisploeg had het moeilijk wanneer het tempo de hoogte in ging en Diegem haalde enkele keren de achterlijn. Maar te weinig overtuigingskracht in de zone van de waarheid verhinderde de voorsprong die Pepingen Halle wellicht echt pijn had kunnen doen. Bovendien deemsterde het tempo te snel weer weg en de thuisploeg profiteerde nogmaals. Na een weggewerkte vrije trap voor Diegem volgde een pittige counter en opnieuw Baras scoorde de 2-1, te gemakkelijk toch allemaal.

Diegem dreigde nog, maar slaagde er niet in de punch uit te delen. Een bokser zonder punch kan wel een keertje op punten winnen maar een zekere knock-out blijft uit.
Ondanks enkele Diegemse wissels haalde Pepingen Halle zonder kleerscheuren het eindsignaal en snoepte op die wijze de gegeerde punten af van een te mak Diegem. Vorig seizoen begon het allemaal te borrelen toen een superieure fysieke conditie en een ongelooflijke goesting om voor elke bal te gaan, de bovenhand nam. Twee voorwaarden, sine qua non, waar te veel spelers voorlopig een eind vandaan zitten.
Dan weten we meteen de opgelegde weg, de weg die elke speler voor zichzelf hoort uit te stippelen. Op de ketel toverdrank van Panoramix moeten we echt niet rekenen.

Uitslag

  • Freddy 30/09/2019 at 15:17

    Mannen het is vijf voor twaalf, laat het geen vijf na twaalf worden !Volgende zondag de drie punten thuis houden ,geloven in eigen kunnen en er volledig voor gaan !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.