Voorbeschouwing KDS – Overijse

Er zijn niet zo heel veel derby’s in een seizoen. Daarom kijken we met z’n allen al lang uit naar de thuiswedstrijden tegen Londerzeel, Overijse en Eppegem. Vorige thuiswedstrijd was het de beurt aan Londerzeel, ditmaal komt Overijse op bezoek.

Voor het eerst dit seizoen staat KDS in de rangschikking op een plaats die niet rechtstreeks gelinkt is aan de degradatie. Overijse daarentegen maakte afgelopen weekend net de omgekeerde beweging. Het kwam op de 15e plaats terecht, goed voor een rechtstreekse degradatie. Het spreekt voor zich dat zij daar zo snel mogelijk wegwillen en dus zullen zij zondag extra gemotiveerd aan de aftrap verschijnen. In de wandelgangen wordt zelfs gefluisterd dat de ploeg een mini-afzondering heeft ingepland om de wedstrijd van zondag voor te bereiden…We verwachten hen met het mes tussen de tanden, zoveel is zeker!

Voetbal is een raar beestje. Voor het seizoen droomde de club van promotie. En niet eens onterecht. Een spelersgroep als deze laat immers toe om daarvan te dromen! Dat bewezen ze ook vorige week tegen Menen. De einduitslag (0-1) staat haaks op de prima prestatie die de ploeg op de mat toverde onder interim-coach Donald Meeus. Menen werd volledig weggedrukt, enkel dat tikkeltje gelukt ontbrak om de bal over de juiste lijn te jagen. Zo gaat dat nu eenmaal als je in de onderste regionen van het klassement bent verzeild geraakt.

Wij klimmen na een sterke 12 of 15 (of 19 of 27 – zoals je wil) stap voor stap weg uit die regionen. Maar de zaak is zo klaar als bronwater: zondag verliezen betekent dat we weer helemaal mee in de debatten zijn verwikkeld. Winnen daarentegen brengt ons weer en stapje dichter bij het ultieme doel: een verlengd verblijf in 2e amateur.

Coach Van Nerom kan voor deze wedstrijd geen beroep doen op De Bouw en Van Lautem, beide geel geschorst. Blanckaert keert dan weer terug uit schorsing.

Aftrap zondag om 15u in het Gemeentelijk Sportstadion! De wedstrijdbal wordt geschonken door De vrienden van Joël, de familie Charlier en Conny van November.

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.