Diegem zegt de rode lantaarn vaarwel.

Het toneel voor de Brabantse derby werd overmeesterd door de stormwind. Enkele reclameborden sneuvelden en werden veiligheidshalve opgeborgen. Kon de thuisploeg zich wel overeind houden tegen SK. Londerzeel, nummer zes in de stand? Niet echt de pertinente vraag voor wie Diegem de laatste tijd bezig zag. De veelzeggende remonte werd veertien dagen geleden even onderbroken op Harelbeke, maar na een weekje rust namen de jongens van Van Nerom de hooivork weer ter hand.

Steven Hilaerts koos voor het windvoordeel en gooide dus meteen de kaarten op tafel. Maar zijn Londerzeel deed er verder niets mee, Diegem verstoorde de goedbedoelde pogingen en prikte met de regelmaat van de klok naar voren. De beloning kwam er al aan rond het kwartier. Blanckaert haalde op het middenveld Pieyns de bal uit de voeten, vond vooraan de steun van Benlouafi en spurtte door naar de box, waar hij de strakke voorzet in één tijd voorbij een kansloze Verleysen schoot. Zo zien we ze op de zaterdagochtend de patronen trainen, zo voeren ze het uit in de wedstrijd, knap!

Het enige minpunt in de eerste speelhelft was dat Diegem toen al de zaak niet afmaakte. De mogelijkheden kwamen er maar het tweede doelpunt bleef uit. Net voor de rust waren ze er wel heel dicht bij. De Bouw vond Benlouafi op rechts en zijn centerschot werd door Vanderelst tegen de onderkant van de lat geknald. Een pechmoment dat Diegem nog wel eens zuur zou kunnen opbreken. De bezoekers konden weinig in de weegschaal leggen, of het zou de vrijschop van specialist Dellevoet moeten zijn die de bal, gedragen door de wind, op het dak van het doel lepelde. Michiels leek het zaakje rustig onder controle te hebben.

In de tweede speelhelft moest Londerzeel op zoek naar de gelijkmaker maar het Diegemse middenveld smoorde elke intentie en Hilaerts moest vaststellen dat zijn ploeg niet aan kansen geraakte. Na een achteruit getrapte corner liet Diegem zich bijna verrassen. De bal werd centraal ingespeeld en Michiels kon het afgeweken schot slechts afweren. Hij gooide zich net op tijd voor de voet van Abdoul die de rebound wou binnenschuiven.

Met de kleinste voorsprong op het bord volgt er sowieso een alles-of-niets offensief en blijft het dus bibberen tot op het einde. De Diegemse noot laat zich tegenwoordig echter niet makkelijk kraken. Coach Van Nerom gooide alle beschikbare geweld het veld op, Vyncke en debutant Barkellil in de vuurlijn en Spaey in steun in het midden. Barkellil, nog maar net overgeheveld uit de jeugdopleiding, kwam nog het dichts bij de geruststellende tweede goal toen Vyncke hem vrijspeelde in het strafschopgebied, Diegem op zijn best dus. Verleysen weerde zijn poging in hoekschop, maar Diegem hield verder stand en veroverde oververdiend de driepunter.

Er is nog een pak werk aan, en enig genoegzaam achterover leunen zal er niet bij zijn! De volgende match zal opnieuw de belangrijkste worden, en dat zal zo zijn tot die laatste zondag in mei. Maar even feesten mag wel, met de officiële overhandiging van de rode lantaarn aan Dikkelvenne. Volgende week het werkpak terug aan, het zal nodig zijn willen we hem ginder definitief achterlaten.

Bekijk hier de samenvatting van RINGtv

Uitslag

PloegGoals
Diegem1
Londerzeel0

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.