Voorbeschouwing KDS – Olsa Brakel

De voorbereiding zit er op! Op sportief vlak misschien wel één van de betere voorbereidingen van de afgelopen jaren. De gasten – zoals steeds op fysiek vlak vakkundig klaargestoomd – lieten bij momenten zeer mooi voetbal zien, dominant toch ook wel. Niet alleen tegen de ploegen uit lagere afdelingen, ook Tienen heeft meerdere minuten achter de feiten aangehold. En ook al laat de 5-0 het niet vermoeden, ook in Heist was KDS een uur de evenknie van een zeer sterke tegenstander.

Jammer genoeg kostte de voorbereiding ons ook twee langdurige blessures. Dondo (net terug na meer dan een jaar revalidatie) is opnieuw uit tot eind oktober en ook Frix is meerdere weken onbeschikbaar met een ontwrichte schouder. Twee contactblessures, het hoort jammer genoeg bij de sport, al is het des te meer jammer dat het net in de voorbereiding moet gebeuren. We wensen hen beiden alvast veel moed en een spoedig herstel!

Diegem zou Diegem niet zijn, als het op zulke momenten niet kon terugvallen op een prima organisatie en doorstroming uit de eigen jeugd. Woensdag werden in Overijse opnieuw twee jonge talentjes voor de leeuwen gegooid. U hoort er later nog van, beloofd!

Voor we echt aan de competitie kunnen beginnen wacht er nog een wedstrijd in de Beker van België. Waar we vorige week voor vreesden werd werkelijkheid. Een tegenstander met het mes tussen de tanden, zich dubbel plooiend in hun “wedstrijd van het seizoen”. Je kan het ze niet kwalijk nemen natuurlijk (zolang het sportief allemaal veroorloofd blijft), en dus is het een kwestie van je er met de juiste ingesteldheid en frisheid op in te stellen. Een vroeg doelpuntje had het vorige week beslist anders doen lopen, maar zolang de netten niet bol staan blijft het zwoegen en loert het gevaar om iedere hoek.

Een wedstrijd zomaar laten schieten, dat staat niet in ons woordenboek. En dus gaan wij ook zondag voluit voor de zege, daar hoeven we niet over rond de pot te draaien. Een makkie wordt het zeker niet. Olsa Brakel was twee seizoenen geleden een zeer taaie tegenstander in de competitie en zat samen met ons en een nest andere ploegen verwikkeld in een zeer lange degradatiestrijd. Uiteindelijk moesten de Oost-Vlamingen alsnog een jaartje terug naar 3e afdeling. Dat duurde slechts 1 seizoen, want ondanks een 3e plaats kon de Oost-Vlaamse club een ticket naar de 2e afdeling bemachtigen.

Naast Dondo en Frix kan de staf nog steeds geen beroep doen op Van Lautem. Voor het overige is iedereen inzetbaar.

Aftrap om 16u00! Vergeet je mondmasker niet!

Opgelet: voor bekerwedstrijden is je seizoensabonnement niet geldig!

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Stef TheuwissenRobby Keuleers
Tom De Bruyne

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.