Voorbeschouwing KDS – KVK Tienen

15 wedstrijden ver. In onze competitie betekent dat halfweg. Dat wil meteen ook zeggen dat de tegenstanders uit de heenronde één voor één terug op ons bord komen. Voor KDS wordt dit een interessante periode. Zo’n 3 maanden geleden begon namelijk die angstaanjagende reeks van 6 nederlagen op een rij.

In de heenronde verloren we zowel tegen ploegen die onder ons staan in de huidige rangschikking (Wijgmaal, Londerzeel, Pepingen) maar evenzeer tegen de huidige top 3: Vosselaar, Bocholt en dus ook die eerste wedstrijd, in Tienen. Het wedstrijdverslag eindigde toen met: “Het puntje ietwat scherper”. Dat is ondertussen zeker gebeurd. Of we als groep effectief stapjes hebben gezet zal de volgende wedstrijden moeten blijken. Rond Valentijn weten we meer.

Een ding staat vast: fysiek staat onze groep zoals gebruikelijk verder dan in september. Ook op het mentale vlak zijn er stapjes gezet, zit het goed met het vertrouwen. Dat was in september nog wel wat anders, na een zwakke voorbereiding. Nu moeten we dat ook maar eens tonen met de voeten en laten zien dat we een topploeg als Tienen aankunnen.

Mooie ploeg toch he. Enkele knappe spelers tussen de lijnen. Zoveel is zeker. Terechte leider, al toont het schild hier en daar toch ook wat barstjes. 30 op 45 is nu ook niet een statistiek om van een autoritaire leider te kunnen spreken. Deinze heeft er 38 in 1e amateur, Knokke heeft er eveneens 38 in de A reeks, Francs Borains heeft er 36 in de Waalse vleugel. Het toont alleen maar aan dat in deze reeks iedereen van iedereen kan winnen. Dat ondervond Tienen zelf aan de lijve twee weken geleden toen ze pardoes 1-5 om de oren kregen in eigen stadion van Hoogstraten.

Of KDS ook in staat is punt(en) af te snoepen van de leider zullen we zondag dus zien. De staf kan hiervoor opnieuw rekenen op Sander Denayer die terug fit is. Aftrap om 15u.

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Dirk SchoenmaeckersSam Lodewijckx
Wesley Willem

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België
  • Freddy 13/12/2019 at 12:31

    Kom op mannen ,jullie kunnen het ! Zondag de leider verslaan ,zou zowel voor jullie ,de staf en voor de supporters,top, zijn !

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *