Voorbeschouwing KDS – Hoogstraten

Cedric Mertens Kapitein

Wat kan het leven in een voetbalclub toch schoon zijn als je wint… OK, het was misschien niet de meest logische uitslag in Aalst, maar anderzijds hebben we daar drie punten teruggepakt die we ergens onterecht waren verloren. Zoveel is zeker. Het pleit bovendien voor onze gasten dat ze tot de laatste minuut zijn blijven knokken en lopen om de overwinning over de streep te halen.

Je ziet in zo’n wedstrijden dat we ook als groep stapjes zetten. Alle omstandigheden in acht genomen (veel volk, rode kaarten, druk, …) het hoofd koel houden en de wedstrijd uitspelen is een absoluut puike prestatie voor onze al bij al jonge groep (met opnieuw 5 jeugdspelers aan de aftrap).

Was het dan allemaal rozengeur en maneschijn? Absoluut niet! De staf heeft puntjes genoeg gezien waar we nog (veel) progressie in moeten boeken. En dat zal ook nodig zijn als we op deze golf willen blijven surfen. We moeten nog efficiënter worden in de zone van de waarheid, nog slimmer zijn in bepaalde (loop)acties, om wedstrijden op dit niveau sneller in een beslissende plooi te leggen.

Hoogstraten lukte net niet dezelfde stunt zoals wij dat deden in het Pierre Cornelisstadion. Ondanks een zeer sterke wedstrijd in Aalst beten zij in het zand en verloren ze onterecht met 1-0. Vorige week haalde Hoogstraten wel verschroeiend uit en werd het 4-1 tegen Spouwen-Mopertingen. Na een aarzelende start lijken zij net als KDS op het juiste moment onder stoom te komen.

Niet onbelangrijk: de laatste 6 ploegen uit het klassement spelen zondag tegen elkaar (Berchem ontvangt Duffel en Pepingen-Halle trekt naar SK Londerzeel nvdr.). Een ideale gelegenheid dus om, bij eventueel puntengewin, een eerste tikje uit te delen… al hoeft het niet te verbazen dat alle zes de ploegen daar zo over denken. Van achteruit leunen en indommelen kan dus absoluut geen sprake zijn!!!

De staf kan opnieuw beroep doen op kapitein Mertens die terugkeert uit schorsing. Matuta, Frix, Blanckaert en De Koker zijn opnieuw selecteerbaar. Benamer zit zijn tweede schorsingsdag uit. Egerickx en Dondo blijven uit met een blessure. Positieve keuze stress dus voor de trainers.

Aftrap zondag om 14u30(!!!). De wedstrijdbal wordt geschonken door TMS, waarvoor onze oprechte dank!

Mis geen enkele voorbeschouwing!

Schrijf je in op onze wekelijkse update, zo mis je geen enkele communicatie van onze club, zoals bijvoorbeeld deze.
Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België
  • Freddy 01/11/2019 at 14:20

    Komaan mannen ,voor de drie punten gaan ! En nu onze kapitein terug op zijn schip mag ,moet dit zeker lukken !

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *