Voorbeschouwing KDS – Hades

De dromers onder ons hoopten er op. De realisten onder ons hadden je gek verklaard bij de start van het seizoen als je zou stellen dat KDS op de 5e plaats zou staan in 2e amateur na 12 speeldagen. 5e!!! Feit is wel dat we na drie maanden competitie alleen maar kunnen vaststellen dat dit KDS opnieuw enkele mooie stapjes heeft gezet en die 5e plaats dan ook verdiend is. De manier waarop we bijvoorbeeld de laatste overwinning over de streep hebben getrokken was meer dan knap. Uiteraard waren er de twee reddingen van doelman Michiels, maar er was veel meer dan dat!

De zes overwinningen op een rij zijn er natuurlijk niet zo maar gekomen. De rust, kalmte en visie waarvoor onze club gekend staat deed z’n werk tijdens de eerste zes moeilijke weken. Geen drastische beslissingen, wel doordacht bijsturen waar nodig door staf en club met daarnaast uiteraard het harde werk van de talentvolle spelersgroep. Het resultaat werd door de media en de omgeving al voldoende belicht. 18 op 18.

Hier en daar borrelt er dan al eens een gek idee op, maar de nuchterheid haalt alweer snel de bovenhand. Het programma van de komende weken oogt bovendien zeer zwaar maar eveneens uitdagend. Voor Nieuwjaar nog vijf wedstrijden, waarvan drie tegen ploegen uit de top 5. Als we binnenkort met z’n allen rond de Kerstboom zitten weten we allicht wat meer over de waarde van onze recente inhaalreeks. Komen er nog wat puntjes bij, of volgt er een reeks van nederlagen? We ontdekken het antwoord binnenkort.

Je kan er alvast van op aan dat de tegenstanders ondertussen Diegem niet meer als een makkelijke prooi zullen bekijken. Was het tot voor kort nog “die reeks van overwinningen is puur toeval”, dan zal het zondag ongetwijfeld anders klinken in de kleedkamer van Hades.  Goeie ploeg trouwens! Slechts 9 doelpunten geslikt op 12 wedstrijden, en anderzijds 22 maal gescoord. Geen echt opvallende namen in de ploeg van coach Licata, al scoorde Junior Ebobo wel 6 treffers, vaak doelpunten die punten opleverden.

Bij KDS komt stilaan iedereen terug. Egerickx hernam nog niet, net als De Koker die sukkelt met kleine kwaaltjes. Voor het overige was iedereen present. Ook Dondo trainde voor het eerst dit seizoen, na 8 maanden blessureleed… zijn gekende smile was deze week zo mogelijk nog groter! De Bouw keert bovendien terug uit schorsing, waardoor het voor iedereen knokken wordt om de selectie te halen. Daar wordt men als ploeg in principe alleen maar beter van.

Afwachten of dit ook op het veld zal zichtbaar zijn. Aftrap om 15u00 in het Gemeentelijk Sportstadion. U komt toch ook?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *