Dean Michiels stuurt Hasselt puntenloos naar huis!

Het Gemeentelijk Sportstadion is op z’n mooist wanneer het park z’n goudgele herfstjas heeft aangetrokken. Lang genieten van dit prachtige decor zat er echter niet in voor onze jongens. Het codewoord was focus. Na de onwaarschijnlijke 15 op 15, volgend op zes verlieswedstrijden, durft Diegem tegenwoordig elke tegenstander in het wit van de ogen kijken, al lag er vandaag toch andere koek op het bord.

Sporting Hasselt mag immers zonder overdrijven één van de topfavorieten in tweede amateur B genoemd worden. Focus dus, vanaf minuut één. Hasselt deed wat een topdrieploeg behoort te doen. Met hoge druk en bewegingsvoetbal probeerden zij het Diegemse verweer op te blazen, maar dat bleef voorlopig overeind. Na tien minuten schakelde bezoeker Bracké met een knappe beweging Cojocaru uit op de achterlijn en trok het strafschopgebied binnen. Even was er het handje van de Diegemse linksback en de ref wees onverbiddelijk maar terecht naar de stip. Gueroui zette zich gedecideerd achter de bal maar doelman Michiels koos de goede hoek en ranselde de bal voor de doellijn weg.

Geen vroege achterstand dus en meteen een boost zelfvertrouwen voor Diegem. Barkellil ontsnapte en kapte zich knap in schietpositie. Zijn poging stuitte iets te centraal op de handen van doelman Ghijsens. Hasselt drukte door maar een echte uitgespeelde kans bleef voorlopig achterwege. Op slag van rust lepelde Bounou, één der beste Hasseltenaars, de bal over Michiels, maar op de Diegemse dwarsligger. En dus trok iedereen met een blanco scorebord op de achtergrond naar de kleedkamers.

Sensatie na de rust, want de eerste doelkans was meteen bingo. Benlouafi kopte de bal diep en Barkellil kon ermee aan de haal. Achterna gezeten door twee Limburgse kleerkasten behield hij de rust en schoof de bal netjes langs Ghijsens in het doel. Het was dus Diegem dat op voorsprong klom. Hasselt ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker maar liep ei zo na op het mis. Een knappe combinatie over rechts en via Barkellil tot bij Benamar, die echter geen hoekje vond om af te werken.

Hier leken de kansen te keren. Want in de volgende fase wist Hasselt toch langszij te komen. De ingevallen Efekia Mongo frommelde de bal door een bos van benen tegen de netten. Hasselt dacht vervolgens het Diegemse nekvel beet te hebben maar de reactie van de thuisploeg mocht er ook zijn. Een knappe vrije trap van Honshoven en Vanderelst kopte via de binnenkant van de palen de bal voorbij een kansloze Ghijsens.

Hasselt gaf zich nog niet gewonnen en trok naar voor. Een doelpoging doorheen de Diegemse afweer raakte volgens de arendsblik van de ref een arm en Diegem kreeg een tweede penalty aan de broek gesmeerd. Een mokerslag voor de thuisploeg. Of een podium voor een heldenrol? Het Diegemse collectief is groter dan de som der delen, dat is ondertussen duidelijk. Maar soms moet er één element boven zichzelf uitgroeien om de buit binnen te halen. Michiels won het psychologisch spelletje en dook ook de tweede penalty uit zijn doel. Met de boodschap: “vergeet het nu maar, heren” erbovenop, want Diegem zou deze stuntzege niet meer uit handen geven.

Diegem surft verder op de roze wolk. Er gebeurt weer iets in de achtertuin van de Marga! We stellen voor om volgende week maar eens massaal af te zakken. Hades Hasselt komt op bezoek, beresterk team, staat op twee puntjes van leider Tienen. Smullen.

Uitslag

PloegGoals
Diegem2
Hasselt1

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Glenn JanssensLieboud Van Den Broeck
Michele Seeldraeyers

Mis geen enkel verslag!

Schrijf je in op onze wekelijkse update, zo mis je geen enkele communicatie van onze club, zoals bijvoorbeeld deze.
 • Pabbruwee, chris 18/11/2019 at 19:44

  Sterke prestatie van de hele ploeg met natuurlijk een super Dean in doel! Proficiat aan heel het team, de trainers en medewerkers

 • Freddy 18/11/2019 at 12:39

  Ook een doelman,mag is in de kijker staan, top onze Dean ! Maar al onze andere spelers van ons sterk team , waren ook top !
  Dus mannen ,dikke proficiat en voor zondag……..er kan er nog altijd eentje(zege) bij !

 • Monique van de gaer 18/11/2019 at 11:15

  Superman Dean

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.