Voorbeschouwing KDS – Bocholt

De break voor de winterstop werd nog even uitgesteld met een vooruitgeschoven wedstrijd tegen SK Londerzeel, waardoor KDS een weekje langer kon genieten van de gezellige eindejaarsperiode. Maar dit weekend is het weer zover: vol aan de bak. En meteen een wedstrijd van formaat. De ploeg die door velen wordt bestempeld als de beste van ploeg komt namelijk op bezoek: Bocholt!

In de heenronde maakte Bocholt deel uit van onze ondertussen historische 0 op 18. Het was zo’n wedstrijd die de nodige frustraties opwekte bij menig KDS volgers. We speelden absoluut een degelijke partij, verzuimden om via strafschop langszij te komen en werden finaal genekt op een snelle tegenaanval. Nadien keerde zoals bekend stilaan het tij en kwam Diegem stap voor stap in veiligere wateren terecht.

Tot vorige week. Heel wat ploegen die achter ons in de stand staan pakten punten, en zo werd de kloof weer wat kleiner. We staan nu met 5 ploegen op een zakdoek in de middenmoot en dus is het opnieuw opletten geblazen. Moet je dan winnen tegen Bocholt? Neen. Het zijn zo van die wedstrijden die je bij aanvang van het seizoen aankruist in de kolom “Waarschijnlijk puntenverlies”. Wat niet wil zeggen dat we ons zomaar zullen gewonnen geven. Pakken we toch punten zijn dit gouden punten die ons een stapje dichter bij ons doel brengen.

Om deze opdracht tot een goed einde te brengen kan coach Van Nerom geen beroep doen op Matuta, die geschorst moet toekijken na zijn rode kaart tegen Berchem. Egerickx hervat volgende week de loopoefeningen en voor Dondo komen wedstrijden nog steeds te vroeg. Voor het overige is iedereen fit.

Afspraak nu zondag in het Gemeentelijk Sport Stadion, voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. Alle supporters op post!

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Mo SbaghiDiederik Knevels
Tom Dillen

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *