Op zoek naar een nieuwe overwinning!

Je kon het al lezen in de titel van het vorige verslag.  Nog steeds ongeslagen! Tja…“.

Inderdaad, op zich is dat een knappe prestatie. En in vergelijking met de laatste jaren absoluut een stap vooruit. Maar wordt het niet eens tijd om te stoppen met steeds te vergelijken met wat er is geweest? Laat ons vooral kijken naar wat er vandaag allemaal is en wat er komen zal. Onze op-en-top professionele staf en omkadering samen met een getalenteerde spelersgroep is een geheel waar vele ploegen jaloers op zijn. Was KDS tot over enkele jaren in de hoofden van de concurrentie nog het kneusje, dan wordt er vandaag met het nodige respect naar K. Diegem Sport gekeken.

Zo stelde Eendracht Aalst dat “een puntje op Diegem niet slecht is want dat er niet veel ploegen in Diegem punten zullen pakken”. Of spreekt men in Tongeren – onze volgende tegenstander – over een zeer goeie ploeg die terecht in de top 5 staat.

En dus, beste supporters, schudden we het juk van underdog voorgoed van ons af. De ambitie om in de linkerkolom te eindigen is gegrond. Alle parameters staan gunstig, ook al zitten enkele sleutelspelers al een tijdje in de ziekenboeg. De feiten zijn wat ze zijn, dit mag niet langer een excuus zijn. Betekent dit dan dat we vanaf nu alleen maar zullen winnen? Uiteraard niet. Maar dat we elke wedstrijd zullen aanvatten met als doel de drie punten veilig te stellen, daar kan je van op aan. Zo ook zaterdagavond tegen Tongeren.

KSK Tongeren voetbalt met stamnummer 54 en mag dus gerust een traditieclub genoemd worden. Sinds de jaren 70 speelde het 25 seizoen in 2e klasse, onderbroken door het hoogtepunt van de club: 2 jaar in 1e klasse nadat het de titel pakte in 1980. Sindsdien gleed de club stapje voor stapje af en belande het enkele jaren geleden zelfs in 2e provinciale waarin het ook op een degradatieplaats eindigde. In tussentijd werden de fusiegesprekken opgestart met buur Heur. Een stevige remonte was het resultaat.

KSK kende een ietwat teleurstellende start met 3 op 12, waarin het naar eigen zeggen enkele keren onterecht verloor. Een ploeg op zoek naar de punten en dus ongetwijfeld aan de aftrap met het mes tussen de tanden. KDS wil zoals gezegd ook een nieuwe overwinning om de voeling met de top van het klassement niet te verliezen. Mits winst trakteren we ons zelf op een 11 op 15 en doen we bovenaan volop mee.

Coach Van Nerom hoopt Mertens te kunnen recupereren (neusbreuk), maar dat blijft een dubbeltje op z’n kant. Voor het overige zijn naast Barkellil en Michiels alle pionnen inzetbaar. Aftrap zaterdag om 18u! Zo kan iedereen zondag genieten van een ongetwijfeld beklijvend duel ergens tussen Parijs en Roubaix.

De wedstrijdbal wordt geschonken door schepen Tessa Verberckmoes, waarvoor onze oprechte dank!

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Dirk SchoenmaeckersIndy Gebruers
Tim Rasschaert

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.