Het cijfer 3

Zondag komt Bocholt op bezoek. En per toeval zijn er heel wat zaken te melden die we kunnen linken aan het cijfer 3.

Bocholt telt in de rangschikking momenteel drie punten meer dan KDS. Om de kloof met de ploegen achter ons te vergroten gaan we zondag, na drie gelijke spelen op rij, in onze derde thuiswedstrijd van het nieuwe jaar op zoek naar de eerste driepunter. Hiervoor moeten we beter doen dan in de heenwedstrijd die overigens eindigde op… juist: 3-3.

Wat een matchke was dat overigens daar in Bocholt! Na iets meer dan een half uur lagen we min of meer KO op de mat. 3-0 achter. Niet eens slecht aan het voetballen, enkele mogelijkheden gemist langs onze kant tegenover 100% afwerking aan de andere kant. En daar sta je dan. De week voordien ook al net niet in Belisia, menig ploegen zouden hier het kopke laten hangen en de wedstrijd doelloos uitspelen. Al was dat buiten onze gasten gerekend.

Vlak voor rust lukte we de gelijkmaker en in een ontketende twee helft waarin we – het mag gezegd – Bocholt soms helemaal zoek speelden kwam KDS ook nog langszij. De terechte extra time werd ons niet gegund en dus bleef het bij een gelijkspel.

Vorige week hadden we het in de voorbeschouwing van Belisia over een kantelpunt. Wel, als er ondertussen iets duidelijk is geworden, dan is het wel dat KDS anno 2022 een stevige burcht is geworden. Sinds het eerste kwartiertje tegen City Pirates (KDS slikte twee tegendoelpunten in een geschenkverpakking) slikte KDS ondertussen al 250 minuten geen tegendoelpunt meer.

Tweede vaststelling anno 2022: geraakte KDS in het begin van het seizoen bijzonder vlot aan de overkant, dan lijkt dat gedeelte van de machine wat te sputteren. Dat onze technische staf meesterschakers zijn is al enkele keren gebleken, daarom geloven maar al te graag in een kentering op dat vlak nu zondag. Wij hopen het alvast met u!

Op zoek naar de eerste overwinning van het jaar kan de coach opnieuw rekenen op Sander (weer fit) en Jannes die terugkeert van schoolse verplichtingen. Lander is geschorst.

Aftrap in het Gemeentelijk Sportstadion om 15u00! De wedstrijdbal wordt geschonken door Benny Blanckaert, voorzitter van de gemeenteraad, waarvoor onze oprechte dank!

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Cis BellonKenneth Lenaerts
Wannes Bleukx

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.