Stunt!

Altijd boeiende wedstrijden tussen Bocholt VV en Diegem Sport, en zaterdagavond was dat niet anders. De gastheren ademen rustige ambitie, de nieuwe vleugel in het stadion is niet alleen functioneel maar door gepaste keuzes en wellicht ook wat financiële armslag kom je geen gewone blok kleedkamers en aanverwante ruimtes binnen maar ben je geneigd je voeten te vegen en je hoed aan de kapstok te hangen, klasse dus!

Of die klasse ook op het veld doorschemert is voorlopig nog de vraag. Het gaat wat moeilijk in dit post-corona-seizoen, een trainerswissel en ook wat wisselvallige prestaties later resideert Bocholt in de buik van het klassement en dat zijn ze daar niet gewend.

Diegem had wat goed te maken na het verlies in Bilzen en ging vrank en vrij van start. Bocholt verloor in Cappellen en wilde vanavond kost wat het kost de drie punten binnenhalen. Dat leverde dus een spannende en felbevochten partij op met een onwaarschijnlijk scoreverloop. Want hoewel Diegem in de eerste speelhelft diep doordrong en enkele doelrijpe kansen wist te versieren, kreeg het de bal niet voorbij een sterke Wertelaers. In tegenstelling hiermee was de efficiëntie bij de gastheren nagenoeg perfect. We noteerden echt niet meer dan drie kansen maar ze gingen er alle drie wel prompt in. Dat er op dat vlak heel wat individueel talent rondloopt in Bocholt is zeker: Dieme kopte de eerste binnen na een vrije trap, Peeters verlengde een assist van Regales en toen diezelfde Regales zich handig vrij draaide in het strafschopgebied kon hij een derde treffer voorbij de debuterende Kerian Atheba plaatsen. Dat dit wel erg ruim bedeeld was tegenover het spelbeeld was voor iedereen duidelijk, maar met die vaststelling doe je niets af aan de harde realiteit: de match leek een paar minuten voor het rustsignaal gespeeld.

Een snelle actie recht door het centrum van Mauen, gevolgd door een even knappe geplaatste schuiver naast de paal verraste dan toch Wertelaers en uiteraard klonk de 3-1 al een stuk hoopvoller bij de koffie. Bocholt was nog niet klaar met dit moedige Diegem, dat zou weldra blijken.

Na de rust gooide Diegem alle twijfel van de schouders en in een niet aflatend offensief ging het op zoek naar het definitief kantelpunt. Een doelpunt van Denayer betekende de aansluiting en toen de mee opgerukte Mertens uiteindelijk een afvallende bal binnenkopte was dat niet meer dan logisch te noemen. Dat Diegem dankzij een superieure fysieke paraatheid en een niet aflatende werkkracht de thuisploeg geregeld ter plaatse liet en nog verschillende kansen versierde noopte Bocholt tot nadenken.

Zij probeerden eerst op de counter nog wat gevaar te creëren maar kozen allengs om zekerheid en zochten professioneel het einde van de match met de klassieke truken van de foor: foutjes uitlokken, tijd rekken bij vervanging, tot twee maal toe enkele minuten de kine op het veld voor verzorging… Dat is hun goeie recht, uiteraard. Maar wordt vervolgens netjes bestraft met een evenredig aantal minuten supplementaire speeltijd. Diegem maakte zich dus op voor de finale powerplay en Bocholt zag de bui al hangen.

En toen? De beloftevolle jonge referee Dunken Van De Velde – zoon van voormalig topscheidsrechter Joeri Van De Velde – floot zeker geen onaardige wedstrijd maar vertikte het op het eind om meer dan 1 minuut langer te spelen. Tot grote opluchting van de thuisaanhang en ontsteltenis van de bezoekers liep hij de naïeve gedachte “iedereen tevreden” achterna. Nooit geen Mazzu-time voor deze jongen, nooit geen Antwerp-Vitosha Sofia… Papa, dat moet je toch even rechtzetten, hoor!

Volgende week ontvangt KDS Hades Hasselt (11 punten) in het gemeentestadion. Supporters, opnieuw een mooie affiche!

WDB

Uitslag

PloegGoals
Bocholt3
Diegem3

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Dunken Van De VeldeBen Gonnissen
Wout Bonhomme

Stadion

Damburgstadion
Eikenlaan 1, 3950 Bocholt, België

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.