Wens

Het lijkt erop dat Diegem zich opnieuw doorheen alle clichés van het voetbal zal moeten werken vooraleer er punten gehaald worden. Natuurlijk kan je nooit winnen als je de afgedwongen kansen niet verzilvert, dat bleek het pijnpunt in de vorige wedstrijden. En even vanzelfsprekend worden fouten achteraan onverbiddelijk in verlies omgezet als er bij de tegenpartij jongens bijlopen als een Mathei, die er zondagmiddag, alweer, drie binnentrapte.

Wijgmaal begon geduldig aan de partij, zorgvuldig de bal rondspelend en zo te zien toch op de hoede voor de momenten dat Diegem een versnelling hoger wilde schakelen. Hierdoor bleef de partij een tiental minuten op slot met slechts wat prikken heen en weer. Tot op het moment dat het soliede centrale duo van Diegem zich verslikte in de zondagmiddagthee. Zeldzame fouten, maar daarom niet minder beslissend in deze partij. Mathei raakte meer dan een paar eergevoelige zielen, want hij beschreef precies het begrip dat ons ontbeert: efficiëntie.

Diegem probeerde zich uit de miserie te werken maar de pogingen van Benamar en Matuta waren deugdelijk, zonder meer. En aan de overzijde moeten we voor de goede orde Pelligritti vermelden die van op afstand knap uithaalde op de deklat.

En dus moesten alle Diegemnaars, spelers en supporters, opnieuw een ergerlijke achterstand zien weg te spoelen tijdens de rust. Met een spits erbij en een heleboel goeie moed probeerde de thuisploeg de scheve situatie recht te zetten. Het accent verschoof inderdaad naar voor en enkele mogelijkheden boden zich aan voor Benamar en Egerickx. Tot de volgende voetbalwaarheid de kop door de kier van de deur stak. Nog voor Egerickx de eerste Diegemse treffer van het seizoen aantekende had Mathei de kaft van het boek al definitief dichtgeklapt.

Niets om echt vrolijk over te worden, dus. In het bijzonder niet met de complimenten van de bezoekende coach. We weten ondertussen wel dat we als team aardig voor de dag komen en dat blijft bemoedigend. Maar ik wens volgende zondag graag verslag te doen van een hemeltergend slechte partij van Diegem, gewonnen met 0-1, het mag zelf met een owngoal zijn!

Uitslag

PloegGoals
Diegem1
Wijgmaal3
  • Freddy 23/09/2019 at 12:46

    Er blijven in geloven mannen ! Eenmaal wat meer meeval en blijven hard werken ,zullen de punten volgen.!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.