Valse noot.

Lyra-Lierse stuurde Diegem Sport zaterdagavond met een flinke bolwassing huiswaarts. Wil je min of meer ernstig genomen worden kan je na de 5-0 eindstand moeilijk anders besluiten. Al is er ook een maar…

De Lierenaars speelden een ronduit belabberde eerste seizoenshelft waarin zij onder meer op 1 oktober vorig jaar nog van Diegem verloren met 3-2. Ondertussen heeft de ambitieuze club (zij bouwen in Lier een gloednieuw stadion en jeugdcomplex met maar liefst zeven voetbalvelden) ingegrepen en lijkt zij op weg naar het herstel. Vorige week klopten zij Jong KV Mechelen en met de overwinning van zaterdag klimmen zij met 24 punten op dezelfde hoogte van Diegem in de rangschikking.

De start was voor de thuisploeg maar al bij al wist Diegem de gele garde uit de buurt van Michiels te houden. Diegem drong af en toe goed aan maar bleef haperen in slordigheid nog voor het echt gevaarlijk werd. Op het half uur toonde Lierse waarop het vandaag ging aankomen. Na een ongelukkig wegwerken van de bal volgde een voorzet vanop links waarop ‘onze’ Adesanya zich losmaakte en de bal knap in de eerste hoek kopte. Efficiëntie dus en meteen voldoende om met een voorsprong de rust in te gaan.

In de eerste minuten van de tweede helft kon Diegem aanspraak maken op een ommekeer. Met beter spel dat een paar mogelijkheden opleverde maar er zat te weinig poeier in de afwerking. Anders wel aan de overzijde waar na een aanval te veel ruimte bleef liggen en opnieuw Adesanya de bal perfect aannam en in de draai Michiels te grazen nam. Nadat Sulejmani met een blessure naar de kant moest profiteerde Peffer. Hij dook op in de tweede zone om een voorzetschot binnen te schieten. Verloren zaak met 3-0, dat was zo duidelijk dat het niet meteen doordrong dat Diegem nog eens gas ging geven. Met Egerickx opnieuw erbij en ook Gody en Mpanzu die sporen gingen trekken in de Lierse gelederen weken de Lierenaars meer en meer achteruit. Wat hadden we toen graag een Diegemse goal zien vallen… Peffer overtrof z’n maatje echter in de spits en maakte zowaar op de logische tegenstoten een hattrick rond.

De efficiëntie zat dus aan de overkant vandaag, het zij zo. Diegem moet na zes wedstrijden zonder nederlaag (en 14 op 18) niet meteen gaan blozen bij een verloren partij. Volgende week thuis tegen Jong KV Mechelen, en deze keer met supporters op Calenberg. En graag een hele hoop!

WDB.

Weet je, op 8 januari 2024 lazen we het bericht dat Lierse legende Swat Janssens overleden is. Dan krimpen de schermutselingen van een wedstrijd in deze tweede nationale afdeling toch een stukje. Aan onze leeftijdgenoten moeten we niet uitleggen wat Swat Janssens in het Belgische voetbal van de jaren 70 betekende, de jongeren moeten het maar eens opzoeken…

Uitslag

PloegGoals
Lyra-Lierse5
Diegem0

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Sören BeerensJarne Hanssen
Yannick Wouters
  • Freddy 15/01/2024 at 10:41

    Veel commentaar geef ik niet dit X ,een slechte dag ,dat kan gebeuren .! Maar mannen ,herpak jullie de volgende zondag en neem de drie punten !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.