Twee keer op voorsprong!

Diegem Sport speelde tegen Rupel Boom voor het eerst thuis op het jeugdcentrum Calenberg. De renovatiewerken aan het gemeentelijk stadion aan de Woluwelaan vorderen gestaag en zullen na de winterstop beschikbaar worden.

De opener van het seizoen leverde geen punten op en Diegem bleek vast van plan om vandaag beter te doen. Na een minuut stilte met in onze gedachten Marc Verhaeghe waarvan we in juli veel te vroeg afscheid moesten nemen, verschoof onze blik opnieuw naar het veld en de toekomst.

Egerickx kreeg al na minuut één een flinke kans maar plaatste de bal net naast de tweede paal. Na deze waarschuwing waren de bezoekers wakker maar al snel werd duidelijk dat onze jongens vandaag uit een ander vaatje gingen tappen. Een vrije trap van Deflem werd door Egerickx met een hakje verlengd en de zeilde maar net over het doel.

Diegem Sport kwam op het kwartier op voorsprong na een snelle combinatie over de flank, recht uit het trainingsboekje van deze week, met Gody als eindstation. Hij zette de bal zuiver in de hoek weg.

De bezoekers lieten zich ook gelden en er was een sterke reactie van Michiels en de paal nodig om de krappe voorsprong overeind te houden. Diegem bleef echter goed combineren en wist zelfs met enkele directe diepe ballen onrust te zaaien in de verdedigende linie van de Steenbakkers. Egerickx verscheen nogmaals aan de tweede paal en schoot op doel, maar keeper Volgaert bracht met een onwaarschijnlijke save en via de lat redding. Mertens verlengde nog een corner naar de tweede paal maar de bal werd op de lijn gered.

Diegem trok met gemengde gevoelens naar de kleedkamers. Tevreden over het geleverde spel maar een goaltje extra had gekund en dan weet je dat zoiets al eens cash betaald wordt. De tweede speelhelft was maar een paar minuten oud toen de rekening op een schoteltje werd gepresenteerd. Te veel vrijheid daar in de tweede zone en Mathei knikte beleefd bedankt en binnen.

Diegem Sport herpakte zich. Op een gemeten voorzet van Labiad vanop rechts nam Egerickx koelbloedig de bal aan achter zijn verdediger en knalde die vervolgens onhoudbaar met links langs de Boomse doelman.

Opnieuw zou Diegem niet lang van de voorsprong genieten. Labiad herinnerde zich het vorige Boomse doelpunt en ging het kopbalduel aan met de arm omhoog. Hands en strafschop waren het harde verdict en Geeraerts schoot die tegenvoets langs Michiels.

Zonde! Diegem liet zich twee maal ringeloren op een stilliggende fase en haalde niet genoeg uit de afgedwongen mogelijkheden. Maar laat ons vooral het goeie onthouden. Het voetbal mocht gezien worden en de ploeg krijgt na het ongelukkig uitvallen en een maandenlange onbeschikbaarheid van Struys toch opnieuw vorm. Genoeg om Belisia Bilzen, gelijk op Houtvenne dit weekend, van antwoord te dienen?

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Diegem2
Rupel-Boom2

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Ruben CalluyGeoffrey Martens
Tom De Bruyne
  • Freddy 04/09/2023 at 18:52

    Met deze ingesteldheid verder doen mannen ! Spijtig van het al , groot aantal , gekwetsten ,zeker op de flanken, missen we……………als iedereen terug zal zijn ,gaan we aangenaam verrast worden !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.