Met vijf goals de laatste matchen tegemoet.

FC Lebbeke, de succesvolle fusie tussen de twee historische rivalen uit de Denderstreek, werkt aan de weg vooruit. Dit seizoen werd het behoud al snel verzekerd en wie weet dook de ploeg hierdoor wat in de zetel van de voldoening. Dat de ambities op termijn nog wat hoger liggen dan een plek in het midden van het klassement, daar mag je ook van uitgaan.

Lebbeke verscheen op Calenberg om Diegem meteen bij het nekvel te grijpen. De pressing vooruit om het voetbal van Diegem al op voorhand te kortwieken lukte echter niet te lang. Diegem liet de bal goed rondgaan en versnelde naar hartenlust. Dat zorgde voor gevaar over de flanken al smoorden de aanvallen vooralsnog bij de laatste voorzet. Na een kwartier versnelde Frix en kwam eerder bij de bal dan doelman Aeyels, de bal ging op de stip en Sulejmani schoot hem overtuigend binnen. Eens de voorsprong op het bord schudde Diegem nog harder aan de boom. Labiad stuurde Gody weg en met een heerlijke dribble baande die zich een weg over de rechterflank naar de achterlijn. Strak op de inlopende Egerickx en de 2-0 stond op het bord, erg knappe goal. De beste bedoelingen ten spijt konden de bezoekers af en toe dreigen maar slechts één kansje versieren waarop doelman Ceulemans gevat tussenkwam. Dan lag de efficiëntie deze keer overtuigend bij Diegem. Met de rust in zicht bediende kapitein De Koker Sulejmani die het laken eenvoudig dicht vouwde met een lekkere knal: 3-0!

Na de pauze probeerde Lebbeke de bakens nog te verzetten maar Mauen besliste anders. Hij onderschepte zelf de bal en snelde zich in schietpositie. Met een strakke bal beloonde Maxim zichzelf oververdiend met zijn eerste goal van het seizoen. Met de wetenschap dat de buit nu wel definitief binnen was verzande het Diegemse voetbal in wat slordigheden. Dekselse goalgetter Van De Velde profiteerde maar de ommekeer zat er niet meer in. Integendeel, Deflem knalde op het eind van de wedstrijd tegen de paal en Egerickx plaatste de kroon op het werk door de rebound in doel te koppen.

Met deze overtuigende zege springt K. Diegem Sport over FC Lebekke en Jong KV Mechelen, én over de rand van de linker kolom. Er zal nog werk aan zijn om die positie te behouden met de uitmatch op RC Hades Hasselt en de laatste wedstrijd thuis tegen titelkandidaat Belisia Bilzen. Maar toch iets om nog naar uit te kijken!

WDB

© Foto Koen Merens

Uitslag

PloegGoals
Diegem5
Lebbeke1

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Jan KriekenJarne Hanssen
Quinten Straetmans
  • Freddy 22/04/2024 at 15:01

    Geweldige collectieve prestatie, van het volledige elftal , met alleen maar uitblinkers, alhoewel Aron een speciale pluim verdiend ! Bedankt mannen , voor het mooie voetbal , dat jullie gebracht hebben !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.