Match te snel in beslissende plooi.

Eén minuut stilte voor de aftrap ter ere van de vorige week op 91-jarige leeftijd overleden Vital Orolé, alom gerespecteerd pastoor van Diegem en 66 jaar lang onuitwisbaar voorbeeld van samenhang en sociale betrokkenheid in de Diegemse gemeenschap. Diegem Sport kampioen? Dat kregen alle Diegemnaars te horen vanop de preekstoel in de zondagsmis… mooie tijden!

Diegem begon ijverig aan de partij tegen tweede in de stand Lyra-Lierse en maakte het de bezoekers aanvankelijk moeilijk om hun voetballende kwaliteiten te tonen. Best pijnlijk dat één gestrekte diepe bal op de doorgelopen Adesanya het tegendoelpunt inluidde. Oog in oog met het gewezen Diegemse jeugdtalent wist Michiels knap te redden, maar in de daaropvolgende hoekschop viel de bal in de schoot van diezelfde Adesanya die hem met weinig tegenstand in doel kon werken. Toen Peffer nog binnen het eerste kwartier de 0-2 binnentrapte besefte iedereen dat Diegem het zichzelf bijzonder moeilijk gemaakt had tegen een tegenstander van dit formaat.

Het spreekt voor de weerbaarheid van Diegem dat het toch nog voor de rust kon milderen naar 1-2 met een typisch Diegemse goal dezer dagen. Een afgeweerd schot van Deflem en Egerickx eerst op de bal bij de rebound en goal. Hoe we ze maken heeft geen belang, als ze tellen en iets opleveren is het al goed genoeg. Dat laatste echter was Diegem niet gegund. Diegem probeerde het in de tweede speelhelft, langs de flanken en al voetballend, dan weer met de directe hoge bal richting Denayer of later Bautmans en met enkele vrije trappen, maar de kopkracht en maturiteit van de Lierenaars bleef baas. Het waren de bezoekers die nog de beste kansen kregen en Michiels wist de spanning erin te houden tot het laatste fluitsignaal, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Na de flinke zes op zes onderuit tegen een ploeg die nog meespeelt in het titelduel is geen schande. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg en dus 21 punten te verdelen moeten er nog wel punten gepakt worden in de volgende wedstrijden.

Volgende week trekt Diegem naar Pepingen-Halle, dat als enige van de drie staartploegen een puntje wist te behalen. Op gemakkelijke opdrachten hoef je niet meer te rekenen en dus weet Diegem wat er te doen staat. Na Pepingen-Halle volgt nog een gepeperd programma richting einde van het seizoen. Al toonde Diegem al langer dat het tegen elke tegenstander punten kan pakken, wanneer de focus scherpt staat en de mouwen opgestroopt worden.

WDB.

  • Freddy 14/03/2022 at 14:13

    Toch nog een dikke proficiat voor de inzet mannen ! De Pallieters hadden de voetbal goden wel mee , in het begin van de wedstrijd , toen we balverlies leden ! Volgende week de drie punten pakken maanen 👍👍👍

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.