Klaar voor de start?

Hoe klaar is Diegem Sport voor de start van de nieuwe competitie? Een venijnige vraag in tijden van Corona en andere wolfijzers en schietgeweren. Maar kijk, in de opener in het Antwerpse Jef Mermans Stadion wist Groen-wit alvast verdiend de driepunter mee te graaien. De City Pirates gaven stevig weerwerk, konden een paar keer dreigen en kregen voor de rust één grote kans, waarbij Michiels alles uit de kast moest halen om de gekruiste bal uit zijn eerste hoek te weren. Een eerste uiterst knappe save van Dean!

Maar het was Diegem dat na een fraaie solo van Barkellil over de linkerflank wist te scoren. Zijn voorzet viel uiteindelijk  voor de voet van Benlouafi die kalm en beheerst afwerkte. Mehdi die de trekker overhaalt, het is eens een andere traktatie.

In de tweede speelhelft viel de hemel, bij Toutatis, letterlijk op het hoofd van de dappere thuisploeg! Onder de vorm van bakken regen die zowaar de synthetische mat met water overspoelde, als onder de vorm van een nieuwe goal, waarbij de kwieke Barkellil de dieptepas van Honshoven meepikte, de thuisportier omspeelde en netjes binnenschoof.

Nog even kregen de Pirates hoop toen een stuitende bal in het water Michiels verraste, maar wat zij ook probeerden in de laatste uitgerekte minuten, ons team gaf geen krimp en haalde de zege binnen. Fysieke paraatheid, gezonde gretigheid en een slimme setting; de cocktail waarmee Diegem deze competitie aanvat, smaakt naar meer. Zondag al in het eigen Gemeentestadion tegen KFC Houtvenne.

Wees erbij!  Voor de aftrap kijken we nog even terug op de schitterende carrière van onze kapitein Pieter Jacobs, waarna we de blik opnieuw naar de toekomst richten, de toekomst van de jeugd waarover Pieter zich al die jaren als voorbeeld ontfermde.

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Arno CornelisJoachim Huyghebaert
Timmy Vande Velde

 

  • Freddy 24/09/2020 at 20:23

    Grandioos, eerste match ,op verplaatsing en winnen!Top👍👍👍👍

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.