Horlogemaker.

Het begon allemaal nog heel behoorlijk tegen Pepingen-Halle. Dat was ook nodig stilaan, want de middenmoot heeft Diegem Sport in de laatste weken bijgehaald. Met een paar overwinningen tegen clubs uit de lagere regionen de druk niet laten toenemen, dat moet zowat het objectief zijn.

En ja, in het aanvangskwartier had de score al tot 2-0 kunnen oplopen toen Denayer en Egerickx beide afgezonderd voor keeper Vandervorst opdoken. Waar een paar weken geleden zulke kansen er als vanzelfsprekend ingingen is dat op dit moment niet meer het geval. Kan gebeuren natuurlijk, maar wat wel tot enige ongerustheid oproept is de reactie op zo’n tegenslag. Diegem gleed weg van de tactische aanpak en het resultaat was slordig voetbal, geforceerde individuele acties en veel onnodig balverlies. Helemaal ondiegems dus, want we weten heus wel waar onze jongens toe in staat zijn.

De bal op de paal van Emhandi was de eerste serieuze waarschuwing van de gasten. En toen Mertens zo’n tien minuten voor de rust even groggy geraakte na het blokkeren van de bal in de buikstreek, sloegen de Hallenaars toe bij de daaropvolgende hoekschop. Emmaneel kopte zonder veel tegenstand de bal voorbij Atheba en Diegem riep alzo het onheil over zich af. Toch werd Egerickx nogmaals afgezonderd voor de bezoekende keeper maar de bal wou er niet in.

Na de rust probeerde Diegem de bakens te verzetten, maar de tegenstand weglopen zoals in de beste periode, daar was geen sprake van. Er vielen een paar kansen aan beide kanten, Deflem en Bautmans waren er nog kortbij, maar het was Pepingen-Halle dat uiteindelijk verzilverde een kwartier voor affluiten en er met de buit vandoor ging.

Goed, we weten waar we staan, letterlijk en figuurlijk. Nog net in de linkerkolom van de rangschikking maar ook in de hoek waar het niet prettig vertoeven is. Het dubbeltje valt net naar de verkeerde kant, een goal maken kost plots enorm veel moeite, en dan krijg je nog te maken met blessures ook. Egerickx werd het slachtoffer van toch wel een brutale tackle en dreigt nu ook weer enkele weken uit te vallen. Met Michiels, Honshoven, Roisin en Barkellil nog niet beschikbaar wordt het lijstje weer wat langer.

Maar hey, we zijn Diegem, nietwaar? Wetend dat we al wel voor heter vuren gestaan hebben. Laat de les zijn dat wanneer het allemaal wat minder draait, er maar één advies is: schakel over op het zo eenvoudig mogelijk uitvoeren van de tactische richtlijnen van de coach en ga daarin tot het uiterste. Twee keer in het laatste kwartier geveld, dat klopt helemaal niet met de fysieke parameters maar ligt eerder aan het droge Zwitserse radarwerk in het hoofd. Een drupje kruipolie dan maar….

Uitslag

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Cis BellonJonas Van Dyck
Wesley Willem

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België
  • Freddy 08/11/2021 at 17:02

    Kom op mannen ,jullie kunnen voetballen,zelfs mooi en dominant voetballen, dus van af zondag er terug met veel moed er tegen aan !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.