Eindelijk beet!

Diegem Sport heeft al wat watertjes doorzwommen en panikeert nu niet direct bij wat tegenslag. Maar plots zie je de bodem van het klassement en ontmoet je daar verdorie een topper als Lyra-Lierse. Beide teams kunnen wel wat excuses op tafel leggen om die positie recht te praten (een hoop blessures alles bij elkaar toch!) maar nog voor de Pallieters het goed en wel doorhadden legde Diegem vooral een erg scherp mes op tafel.

Hoge pressing leverde balwinst op en het snedige vervolg leidde tot enkele goede mogelijkheden. Degryse legde knap terug op Gody die zijn schot wat kraakte, Jiyar haalde van ver uit maar doelman Antonissen haalde bal vanonder de lat en Sulejmani kopte na een scherpe hoekschop de bal op de onderkant van de lat!

Net toen de supporters zich gingen afvragen of de valkuil van de gemiste kansen weer zou opdoemen, lukte het plots wel. Vanop rechts kreeg Gody de bal in het strafschopgebied aangespeeld, kapte zich knap vrij en werd neergehaald. Sulejmani zette zich achter de penalty, keeper Antonissen koos de goede hoek en kreeg er nog een hand tegen maar de bal hobbelde traag over de doellijn. Daar waar het geluk de thuisploeg in de vorige partijen wat in de steek liet was het nu wel prijs en de opluchting golfde door de groen-witte aanhang.

Lyra-Lierse liet zich overigens niet zomaar oprollen en kon ook enkele mogelijkheden afvinken, maar de hardnekkigheid waarmee Diegem verdedigde en snel weer vooruit voetbalde haalde toch de bovenhand. Een hoekschop werd half opgeruimd en via De Koker en Gody kwam de bal weer voor doel. Lokando remde zich erg slim vrij en schoot de teruggelegde bal tegen het net. Nog voor Diegem met de verdiende 2-0 kon gaan rusten volgde toch weer een ongelukkig moment. Hermans moest na een duel met een gekloven wenkbrauw van het veld en naar de kliniek. Hij werd vervangen door de opnieuw beschikbare Frix.

In de tweede speelhelft probeerden de bezoekers dan wel een soort offensief in te zetten maar Diegem bleef op z’n minst even gevaarlijk en wat volgde werd een beauty! Degryse liep na een combinatie centraal diep en werd met een subtiel lobje door Jiyar afgezonderd. Met links werkte hij de bal door de benen van Antonissen naar de 3-0. Het leek er lange tijd op dat dit de doodsteek was voor de bezoekers maar met een Peffer in hun rangen blijft het uitkijken. Met twee goals in tien minuten tijd werd de aansluiting gemaakt maar verder kwamen de Lierenaars niet meer. Diegem pakte eindelijk de driepunter en dat smaakte erg zoet. Afrondend op het zomerse terras van Calenberg mocht Diegem de druk wat aflaten en met een goed gevoel naar de toekomst blikken. Frix en Honshoven maakten opnieuw minuten en er staat nog wat volk op terugkeren. Tegen volgende week op FC Lebbeke met de focus opnieuw op scherp!

WDB.

Foto: © Nans Maerten

Uitslag

PloegGoals
Diegem3
Lyra-Lierse2

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Jonas TimmermansJasper Schuurmans
Sam Lodewijckx
  • Freddy 02/10/2023 at 17:00

    Dikke proficiat voor het resultaat, aan de volledige staf !Maar zeker ook voor al die jonge kerels ,die op vele momenten echte mooie voetbal brachten . Technische kranen ,nu nog een beetje maturiteit bij en de toekomst van Diegem is verzekerd .! Hopelijk zaterdag een paar gekwetsten recupereren en met de drie punten huiswaarts .

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.