Diegem zet een paar stappen vooruit.

RC Hades Kiewit kampeert halfweg in de rangschikking. Na vorig seizoen waarin zij op een knappe tweede plek eindigden blijft dit voorlopig onder de verwachtingen voor de club die in veel opzichten geestverwant is van Diegem Sport, met name door een uitstekende jeugdwerking en doorstroming naar het A-elftal.

Tot daar de terechte vriendelijke geplogenheden, vandaag moest er gewerkt en geknokt worden voor een vervolg op het resultaat van vorige week op City Pirats in een tussenspurt naar gemoedsrust tijdens de winterstop. De wedstrijd kwam op gang en Diegem probeerde met vinnige loopacties de posities van de Limburgers, die hun laatste lijn opschuiven met een attente keeper Gijbels erachter, te ontmantelen. De doorbraken kwamen er maar het laatste inspelen was niet overtuigend genoeg om tot scoren te komen. Toen bezoeker Mbenza-Kuti door ging jagen op Michiels verraste onze keeper met een zeldzaam foutje en wist Hades gevleid op voorsprong te klimmen.

Even moest Diegem verwerken maar allengs namen zij de wedstrijd weer beet. Vooruit voetballend kwamen er kansen en de mooiste was voor Deflem die maar een teenlengte te kort kwam op een gemeten voorzet van Beersaerts. De wedstrijd sloop naar de rust toe en het doelpunt bleef uit. Tot vijf minuten voor de pauze Diegem nog eens aandrong over rechts. De Bouw dook centraal op in de opening en schoot de bal zonder pardon langs Gijbels tegen de netten.

Rechtgezet dus, en Diegem kon zich voorbereiden om in de tweede speelhelft de beslissing af te dwingen. Dat gebeurde ook uiteindelijk maar Diegem moest hiervoor alweer tot op de bodem. Eerst wist Gijbels nog een erg knappe plaatsbal van Lokando uit zijn doel te ranselen, maar toen Deflem schuin op rechts voor hem opdook en zijn onvoorspelbaar toverstokje bovenhaalde verdween de bal via de verste paal in het doel. In een zinderende apotheose nadat de wedstrijd op kooktemperatuur was gekomen wisten de bezoekers op een tegenstoot de gelijkmaker te scoren via Caubergs. Boeken toe zou je zeggen, maar dat is naast de herwonnen veerkracht van ons team kijkend. Honshoven dweilde in een laatste inspanning de flank nog eens en af en zwaaide de bal voor het doel. Die werd er maar half verwerkt en de ingevallen Sulejmani kon alle Diegemse frustratie van de schouders schieten. De tweede driepunter op rij is een feit en dat is ook verdiend.

Met plezier bevestigt Diegem dat de hele kern belangrijk is en klaarstaat op het moment dat het nodig is. Diegem heeft niet alleen letterlijk een paar passen vooruit gemaakt in de klassering, maar ook op mentaal vlak zichzelf een boost gegund. Volgende week staat het verre Bocholt op het menu en die zijn na een aarzelend begin wel degelijk op kruissnelheid gekomen, met dit weekend een vijfde winstpartij op rij. Dat belooft!

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Diegem3
Hades2

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Tom LamberigtsMaxime Borremans
Robby Celis
 • Johnny Pint 27/11/2023 at 18:55

  Prachtige match van de twee ploegen met een verdiende zege voor Diegem.
  De ploeg met de meeste inzet, winnaarsmentaliteit en technische bagage werd eindelijk beloond.
  Daarvoor komen we nog naar buiten …
  Doe zo voort.

 • Freddy 27/11/2023 at 16:51

  Gelukkig ,gelukkig ! Deze keer wel ,beloond voor het harde werk en het dikwijls mooie voetbal ! Verder doen ,met deze ingesteldheid mannen en we kunnen er nog een ferm seizoen van maken !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Tags