Diegem sluit de heenronde af met een forse 0-4.

De korte winterstop is voorbij! Dit betekent altijd een soort nieuwe start en met nog één wedstrijd van de heenronde te gaan kon Diegem dus maar best iets rapen op FC Lebbeke. Al was het maar om te tonen dat de feestweken zonder averij werden afgewerkt en de jongens klaar zijn om aan hun prestaties voor nieuwjaar een vervolg te breien.

FC Lebbeke geniet nog een stukje na van de promotie vorig seizoen en verzorgt haar supporters, ondanks de mindere uitslagen, zoals het hoort. Ter gelegenheid van de wedstrijd tegen Diegem konden er zo’n kleine 200 gasten aanschuiven aan de dis en na de wedstrijd was er Oilsterse animatie en zangeres Vanessa Chinitor die voor een uitgelaten sfeer zorgden. Waarom onze jongens zich met een heuse polonaise in het feestgewoel stortten, leest u dadelijk verderop in het verslag.

De thuisploeg kwam gehavend aan de aftrap, met enkele uitvallers deze week. De Diegemse kern is ook verre van compleet maar blijkt een pak sterker in de breedte. Met wisselende opstellingen geeft het telkens weer stevig partij en dat was ook zaterdagavond het geval. Sander Denayer nam een crossbal in één tijd op de voet en bracht zo de bal voor doel waar Egerickx erg rustig de 0-1 langs keeper Aeyels binnen trapte. Onze spits scoort met de regelmaat van een klok maar het was De Koker die vervolgens de show stal. Keeper Aeyels wilde de hoekschop vermijden en trapte de bal naar voor maar binnen het bereik van De Koker die hard uithaalde. Hij werd onderweg nog even afgeweken maar zat er daarom niet minder leuk in. Nog voor de rust lag de thuisploeg op het canvas. Een knappe aanval over links met Deflem als tussenstation en Egerickx die subtiel aflegde op alweer De Koker. Hard en onhoudbaar voor Aeyels die de bal nog even raakte maar de 0-3 niet kon vermijden. De Koker twee keer aan het kanon, zijn ploegmaats gunden het hem uitgebreid met een huldedansje.

Vreemd genoeg ging het spelpeil van Diegem na de 0-3 een paar tandjes naar beneden, alsof de beer al gestroopt was en er ruimte was om vroegtijdig te vieren. Het zij hun vergeven maar hier werd de kans gemist om wat vooruitgang te boeken in het controleren van een voorsprong. Niet onnodig de posities verlaten en het balbezit wat uitdrukkelijker bewaken. Je weet nooit waar dit nog van pas komt in de volgende wedstrijden tegen de kleppers van de reeks. Nu moest Michiels nog enkele keren aan het werk om een tegendoelpunt, dat een stroomstoot had kunnen veroorzaken bij de thuisploeg, te vermijden.

Nu goed, in de tweede speelhelft werd de voorsprong nog vergroot. Deflem raakte niet voorbij Aeyers vanop de stip maar opnieuw een doelpunt van Egerickx die een knappe voorzet van Honshoven binnenkopte zorgde voor het definitieve afvinken van de nieuwe driepunter.

Diegem staat netjes op een zesde plek in de rangschikking, al moeten enkele ploegen nog een inhaalmatch afwerken. Na de douche en die wetenschap mocht er dus gevierd worden, al hadden de organisatoren van het feestje het wellicht anders gedroomd. Maar dat bleek dus geen rem op de ambiance die in een broederlijke sfeer eindigde. Volgende week is Cappellen op bezoek, ginder bleken we weinig in de pap te brokken maar Diegem staat vandaag een streepje verder, interessant!

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Lebbeke0
Diegem4

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Hannes De CouvreurChristophe Snoeck
Toon Valgaeren
  • Freddy 09/01/2023 at 10:41

    Echt ferm , mannen , dit resultaat en dan nog op verplaatsing ! Dikke proficiat en probeer nu zondag tegen Cappellen ,deze prestatie nog is over te doen !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.