Champagne Daimy sec.

In de laatste wedstrijd van dit seizoen 2022-2023 draaide het voor beide teams in feite nergens meer om. Tegenstander Pepingen-Halle had het behoud jammer genoeg niet kunnen afdwingen en Diegem speelde alleen nog voor een mooie klassering. Of toch niet?

Het zonnetje kwam eindelijk de zaken wat opvrolijken en lokte zowaar nog wat toeschouwers naar het gemeentestadion. Die kregen van de spelers best waar voor hun inspanning. Pepingen-Halle wenste nog in schoonheid afscheid te nemen van tweede nationale en slaagde erin nog wat gretigheid in hun spel te leggen. Na het eerste doelpunt van de thuisploeg brak de weerstand grotendeels en de rest van de wedstrijd laat zich makkelijk samenvatten als de solo-slim van Daimy Deflem.

Na dik tien minuten speelt Denayer een handig balletje binnendoor en Deflem neemt keeper Vandervorst te grazen: 1-0. Op het half uur leidt een knappe aanval van de thuisploeg tot een voorzet van Frix waarop Sulejmani met de kop Deflem bereikt: 2-0. Nog maar net weer afgetrapt werkt Deflem zijn Hattrick af: 3-0. Het zal duidelijk zijn dat hiermee de match gespeeld was. Michiels moest nog wel een paar keer opletten en Deflem veroorloofde het zich om nog wat te missen ook. In de tweede speelhelft dikte Sulejmani aan tot 4-0 en scoorde hiermee toch ook zijn vierde goal in de laatste drie wedstrijden. Geschraagd door zijn bereidwillige medematen bekroonde Daimy Deflem zijn seizoen als beste doelschutter van de reeks!

Diegem Sport verzekerde zich met de afsluitende 9/9 van een achtste plaats in de rangschikking. Erg knap van de staf en de spelersgroep die in de loop van het seizoen toch met een ongewoon aantal geblesseerden en afwezigen geconfronteerd werd. Daar mocht op geklonken worden en voor deze één keer werden de bubbels bovengehaald, brut weliswaar!

Na het laatste fluitsignaal namen we afscheid van enkele bijzondere spelers en medewerkers:

Sander Denayer landde in Diegem in 2016 en tekende zijn territorium af op zijn geliefkoosde linkerflank. Onze gentleman-voetballer bleef trouw aan de waarden uit het volleybal waarin hij zijn eerste sportieve stapjes zette. Zich laten vallen na een fout van de tegenstander hebben we hem nooit kunnen bijbrengen. Jammer in enkele wedstrijden maar vandaag rest enkel klasse!

Lander Van Lautem kwam op zijn veertiende voetballen in de jeugdafdeling van Diegem en haalde het eerste elftal in 2014-2015. Noeste verdediger met een zuiver technisch randje en strijder in vele duels. Dat kostte hem, naast hier en daar een gele kaart, ook heel wat blessureleed. Hij slaagde er echter in om telkens terug te keren en oogstte vele prachtige momenten in onze club.

Jannes Bautmans komt ook uit de unieke vijver van de jeugdafdeling. Speelde er nog samen met Lucas Hondshoven en debuteerde in 2016 in het A-team. Sterke verdediger met onberispelijke mentaliteit die geregeld ook in de spits opduikt. Nog veel te jong om te stoppen met voetballen maar maakt waar wat velen onder ons slechts durven dromen: een wereldreis. Tot later, Jannes.

Dieter Vanderelst verdedigde van 2018 tot 2020 de kleuren van Diegem Sport als onverzettelijk duo met Pieter Jacobs in het centrum van de verdediging. Zag zich genoodzaakt om in Diegem te stoppen toen de tweeling werd geboren, maar aarzelde niet om dit seizoen terug te keren toen dat nodig bleek wanneer Cedric Mertens voor lange tijd aan de kant moest blijven. Alsof hij nooit was weggeweest loodste hij Diegem naar veilig vaarwater.

Yves Vanderveeren kwam midden jaren negentig voor Diegem Sport spelen in de nadagen van een geweldige carrière in de hoogste regionen van ons nationale voetbal langs RC Mechelen, Antwerp FC, FC Seraing, RAA La Louviére en FC Boom. Vandaag nopen familiale verplaatsingen hem afscheid te nemen van onze sportieve staf. Een aderlating voor onze jonge spelersgroep met wie hij op onnavolgbare wijze zijn indrukwekkende kleedkamerervaring deelde. Dit vat het wel even samen: wie onder ons kan zeggen dat hij nog tegen Johan Cruijff gevoetbald heeft? Man-man toch!

De medewerkers in de kantine werden tenslotte ook in de bloemetjes gezet. Veel dank Ann, Leona, Martine, Corry, Jo en Frederic.

WDB.

Uitslag

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Jonas TimmermansNemo Van Hoof
Sven Osier
  • Freddy 16/05/2023 at 20:14

    Aan spelers en staf en dikke stevige dankjewel , voor het mooie seizoen en nu genieteeeeeeeeeeeeeeeeeen en de batterijtjes opladen !

  • Jos Vanderelst 15/05/2023 at 17:40

    Mooie woorden van een club met enkel maar mooi mensen !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.