Afmaken.

Er hing zaterdagavond een wat kille en gelaten atmosfeer in Ronse, een beetje vreemd. Van een club die net de licentie binnenhaalde en zich sterk maakt de eindronde te kunnen spelen en winnen, verwacht je een meer uitgelaten sfeertje, wat gezonde spanning.
Ronse klopte Diegem in de heenronde met een fikse 1-5 en wilde snel opnieuw laten voelen wie de baas was. Al snel daagde het hun dat het huidige Diegem zich niet langer zomaar laat wegdrukken. De enige streepjes gingen achter wat hoekschoppen en een paar vrije trappen, voor een echte doelkans moest je het vergrootglas erbij pakken.

Het openingsdoelpunt viel dan ook uit de lucht, zo rond de twintigste minuut. De hoge bal week af, viel op de doellijn in de voeten van Mazouz, die hem over de lijn werkte. In de categorie floddergoal en met een buitenspelgeurtje bovendien, maar ze telde wel en Diegem moest in de achtervolging. Ronse ging in de modus ‘controle’, had vaak de bal en speelde die van man tot man, in de hoop om Diegem uit de tent te lokken.
Dat gebeurde dan ook met de rust in zicht. De voorzet van rechts bereikte Denayer aan de tweede paal waar hij de bal schitterend in één tijd op de slof nam. Keeper Knipping had echter een even schitterende reflex in huis om de gelijkmaker te voorkomen. Even later leek hij wel geklopt, maar de poging van Vanderelst zoefde over de lat.

In de tweede speelhelft kreeg het controlevoetbal van Ronse geen kans meer. Diegem ging hoger op zoek naar de bal en haalde de thuisploeg uit haar comfortzone. Frick schoot voorlangs, en Knipping moest weer aan het werk op een poging van Benlouafi. Diegem dreef het tempo nog op maar moest erg lang wachten op de beloning. Toen tien minuten voor tijd de afvallende bal in de voeten van Benlouafi viel schoot die de meer dan verdiende gelijkmaker langs Knipping. Nog even dacht Diegem aan een slotoffensief, maar begreep snel dat de puntendeling op deze avond in Ronse meer dan OK is.
Een laatste vrije trap gunde de ref de thuisploeg nog. Diegem liet het niet meer toe, de bal werd weggewerkt en de rebound zoefde voorlangs het doel. Einde van de wedstrijd en beide ploegen content met het punt.

Meer nog dan de uitkomst van de slaagkansberekening van operatie redding, vormen de mentale sterkte en de fysieke weerbaarheid van dit Diegemse team de belangrijkste troeven in het vooruitzicht van de laatste twee wedstrijden. Diegem heeft de kasseien achter de rug, en reken maar dat er enkele flinke stroken overwonnen werden. Met vertrouwen draaien we de velodroom op, met nog een zevental ambetante achtervolgers in het zog. We hoeven niet eens te winnen, er een stuk of drie achter ons laten is voldoende voor een feestje zonder weerga.

Uitslag

PloegGoals
Ronse1
Diegem1

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.