Zomervoetbalstage en multimove Diegem Sport, een schot in de roos!

Deze week organiseerde Diegem Sport de tweede uitgave van de zomervoetbalstage voor spelers van U9 tot U15. Ondanks de hitte (en vele liters water) en de Corona veiligheidsmaatregelen, wisten trainers en deelnemers er een fantastische week van te maken. Met volle overgave gingen de spelers ertegenaan en wierpen ze zich op de opdrachten van hun trainers. Motivatie en doorzettingsvermogen zijn zo belangrijk in het voetbal, en dat hebben deze jongeren goed begrepen. De trainers zorgden voor een aanbod binnen alle domeinen van het voetbal en hielden alzo de aandacht tot op het einde van de heetste vrijdag intact.

En wat een fantastische groep meisjes en jongens kregen de trainers van Multimove deze week voor de voeten geschoven! Geen corona noch bloedhete temperaturen kregen de jongsten van de zomerstage klein. Elke dag, na alle activiteiten, eindigde steevast met een laatste sessie op het springkasteel, waarna de ouders hun vermoeide maar ook gelukkige kroost nog net in de auto konden laden, voordat zij, na een paar honderd meter rijden naar dromenland verhuisden.

Waar halen deze kleine helden de energie vandaan? Sportief bewuste ouders weten het belang en de waarde van beweging goed in te schatten en schrijven hun kinderen dus ook voor dergelijke activiteiten in. Even serieus, het mag gezegd, een zo gevarieerd aanbod van bewegingsactiviteiten bezorgt de deelnemers niet alleen een fijne week, maar meteen ook een voorsprong op het gebied van motorische vaardigheid, van fysieke prikkels en van sociale interactie. Een zegen voor de wilskracht en de gezondheid.
Koninklijk Diegem Sport is trots op haar aanpak van brede bewegingsopvoeding voor de allerkleinsten. De visie is duidelijk en standvastig: op deze basis kunnen later, in eender welke sport, specifieke technische vaardigheden makkelijker aangeleerd worden, zoals een rijke voedingsbodem zorgt voor de mooiste gewassen!

Het was uiteraard geen gemakkelijke organisatie van beide stages dit jaar, midden in de heropflakkering van het coronavirus. Rigoureuze veiligheidsvoorschriften die door het Diegemse corona safe team uitgewerkt en uitgevoerd werden, zorgden uiteindelijk voor een veilige omgeving. Eentje waarin we de ouders jammer genoeg geen plekje konden bieden. Met pijn in het hart moesten we hun aanmanen om vanop een afstandje, achter de omheining, een glimp op te vangen van hun spruiten. Maar goed, de gezondheid kreeg hier terecht voorrang.

Een dikke pluim evenwel voor het organisatieteam! Een opsomming van alle activiteiten is overbodig als jullie bijgevoegde foto’s bekijken, beelden zeggen nu eenmaal zoveel meer dan woorden. Spel, uitdaging, creativiteit, plezier en ontwikkeling, eenvoudig samengevat in de glimlach op de rood aangelopen gezichtjes van de deelnemers. Maar ook wetenschappelijk onderbouwd. Voor ons is het evident, maar weten jullie dat deze week, samen met de voetbalgediplomeerde trainers begeleid werd door niet minder dan negen masters of bachelors in de bewegingsopvoeding? In onze club is de jeugd de basis van alles, expertise bij de opleiding van de allerjongsten is dan ook vanzelfsprekend.

Maar we hadden het over de groep. Zonder uitzondering toppertjes! Geen nieuwe uitdaging was hun te veel. Want hoe vermoeid ze soms ook waren, wanneer de trainer verzameling blies voor de volgende activiteit haakte er nooit iemand af! Deze instelling gaf de begeleiders dan ook zoveel terug, voldoening en energie om door te gaan!
Wij willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd in het succes van deze week hartelijk bedanken! De mensen in de schaduw, Syl, Kris, Linde, Camille, Carine en Luc, alle helpende handen! Ook de belangstelling en logistieke steun van de gemeente was zeer welkom. Voor de levering van het veiligheidsmateriaal, wastafeltjes en dixies, het aanhalen van het spelmateriaal bij Sport Vlaanderen, tot het bezorgen van het dagelijkse stukje fruit toe, bedankt!
Koninklijk Diegem Sport is springlevend. In deze onvoorspelbare tijden zullen creativiteit en daadkracht de doorslag geven. Deze week ging de volle aandacht o.a. naar de allerjongsten, dat is al een goed begin, zeker? Zij zullen tenslotte de club in de toekomst vorm geven!
WDB

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *