Wereldvreemd.

Het nieuwe seizoen is voorbereid, nauwgezet en met realistische blik is het vastgelegde budget ingezet om in alle geledingen van de club de kosten netjes te dekken. Geen sinecure in deze tijden waar in veel clubs het water aan de lippen staat.

Diegem Sport stort zich nooit in financiële avonturen en kan ook vandaag als een goede huisvader het ‘evenwicht’ voorleggen.

Het is dan ook hemeltergend dat Voetbal Vlaanderen op dit moment de bijdrage die de clubs dienen te betalen per spelend lid eenvoudigweg verdubbelt! Met een korte ijskoude mededeling juist voor de vakantie. De meeste van onze leden hebben net hun lidgeld gestort. Geen haar op het hoofd van onze bestuursleden dat er ook maar aan denkt om deze demarche door te rekenen aan onze leden. Wij beseffen blijkbaar wel dat ook alle gezinnen met sportende kinderen hun gezinsbudget in evenwicht moeten houden.

Clubs moeten met de boeken open aantonen dat ze budgettair gezond zijn vooraleer ze hun ‘licentie’ toegekend krijgen. Een broodnodige en toe te juichen oefening die veel miserie voorkomt. Voetbal Vlaanderen kan best eens in eigen boezem op zoek gaan naar licentiecriteria voor federaties. Dan hoef je niet in één klap ‘en cours de route’ een put te slaan in de begrotingen van alle clubs waarover je vaderlijk dient te waken. Foei…

WDB.

 

  • Andre 15/06/2024 at 11:08

    Onbegrijpelijk
    Sport voor allen ?

  • Freddy 13/06/2024 at 20:04

    Erg erg , heel erg ! Sport en politiek mogen niet gemengd worden ! Maar die ruikt naar ………..zelf in te vullen !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.