Voorstelling nieuwe spelers

Morgen staat de eerste oefenpot van het nieuwe seizoen op het programma. Hoogtijd dus om de nieuwkomers in de A-kern aan jullie voor te stellen.

De eerste transfer die we hebben afgerond was die van Jitse Hermans. Een echte nieuwkomer is Jitse niet, want hij speelde in het verleden al enkele jaren in onze jeugdafdeling. Nadien zette hij zijn jeugdopleiding verder bij OHL en later Overijse om daar te debuteren in de hoofdmacht. Enkele jaren geleden stond Jitse al kort bij KDS maar verkoos uiteindelijk om bij Overijse te blijven. Het jaar nadien zette Jitse zijn carrière verder bij Betekom. Na drie seizoen in 3e nationale voelde Jitse de drang om het opnieuw een reeks hoger te proberen en dus was Diegem de logische keuze.
De nog steeds maar 25 jarige linksvoetige verdediger heeft dus al behoorlijk wat ervaring en zal ongetwijfeld een meerwaarde betekenen in onze defensie. Welkom Jitse!

Een tweede transfer die we met de nodige trots kunnen aankondigen is Amine Jiyar. De 28-jarige Brusselaar doorzwom al verschillende watertjes, hoofdzakelijk in ploegen uit hogere reeksen. Zo maakte hij in 2015 zijn debuut bij White Star in de toenmalige Proximus League (2e klasse). Na omzwervingen bij ondermeer RFC Luik, Olymic Charleroi en Patro Eisden verloor Amine even de goesting in het voetbal.  Vorig seizoen probeerde hij die terug te vinden bij Solières, maar zonder succes. Volgers van KDS weten dat wij wel van wanten weten met zulke gasten. In eerste instantie het voetbalplezier terugvinden, het ritme weer oppikken en dan volgt de rest van zelf. Veel succes Amine met deze uitdaging!

Naar jaarlijkse gewoonte voegde KDS ook weer enkele spelers uit Jong KDS door aan de kern. Echte nieuwkomers zijn het niet, want elk van hen maakte vorig seizoen al minuten in onze hoofdmacht. Yanis Beersaerts (20 jaar) verzamelde maar liefst 20 selecties vorig seizoen, Owen Vandroogenbroeck (20 jaar) debuteerde vorig jaar in Bocholt en draafde ook nog op in de wedstrijd tegen Lille en tot slot is er ook nog Benjamin De Marie (19 jaar), een beloftevolle doelman uit onze eigen jeugdafdeling. Ook Benjamin kreeg vorig seizoen al enkele speelminuten toen hij als beloning voor zijn inzet op training 5 minuten voor tijd Dean mocht vervangen in de thuiswedstrijd tegen Lebbeke.

Veel succes Yanis, Owen en Benjamin!

  • Freddy 25/07/2023 at 11:26

    Welkom mannen !De mentaliteit van Diegem aanvaarden , vollenbak inzet en jullie zullen plezier beleven ! Succes 👍

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.