Nieuwe Lockdown

Het bestuur en de technische leiding van KDS beslisten noodgedwongen om vanaf maandag 31 oktober alle activiteiten van de jeugdafdeling stop te zetten op het vernieuwde gemeentelijke sportcomplex. De nieuwe kunstgrasvelden zijn in feite nooit bespeelbaar geraakt en een mogelijke oplossing van het probleem wordt voortdurend uitgesteld. Op die wijze is de organisatie van het jeugdvoetbal in Diegem (66 wekelijkse trainingssessies en thuiswedstrijden samen) onmogelijk geworden.

Tot hier toe werd er met de moed der wanhoop een wekelijkse noodplanning gemaakt maar dit valt niet langer te bestieren. Wedstrijden die met het akkoord van andere clubs en de bond uitgesteld werden, moeten opnieuw uitgesteld worden en dit steeds weer met een onzekere deadline. De dominostenen zijn gevallen, de stekker moet er uit totdat de velden vrijgegeven worden.

Wie Diegem Sport een beetje kent weet hoe ellendig het voor de club is om deze maatregel te moeten nemen. We worden in ons hart geraakt, de jeugdopleiding is de basis van het bestaan van onze club en nu moeten we 350 jeugdspelers en 700 ouders melden dat hun favoriete sport en sociale bezigheid, tijdelijk, geschorst wordt.

Na twee jaren Corona, gevolgd door mooie vooruitzichten is dit obstakel de druppel. Bij de Coronacrisis kon je naar het virus wijzen als de grote boosdoener. Dat is in deze situatie veel moeilijker geworden! Laat er geen twijfel over bestaan: het bestuur en de diensten van de gemeente Machelen stellen alles in het werk om het sportcomplex klaar te krijgen. Onze club en alle andere gebruikers van de site zijn hiervan overtuigd.

Maar het bouwen of verbouwen van sport- of andere gemeentelijke accommodatie is anno 2022 bijzonder complex geworden. Er zijn zoveel tussenstructuren aanwezig: intercommunales, hoofdaannemers, onderaannemers, leveranciers en de verzekeringsmaatschappijen van al deze partijen. Wanneer alles goed gaat leidt dit ongetwijfeld tot fijne bouwwerken, maar als er iets mis gaat loopt het beheer uit de hand en wijst iedereen naar iedereen.  Wie is verantwoordelijk voor de oorzaak, voor de schade, voor een mogelijke oplossing, voor de uitvoering, voor de termijnen, voor de centen? Er heeft veel volk rondgelopen op de site deze weken, hoor. Laatste nieuws: een bedrijf uit Nederland, als leverancier van de matten zal gaten komen prikken en boren, een oplossing die al weken geleden op tafel lag. Wanneer? Over een week of twee, een datum als deadline? Nee, in de week van 7 tot 11 november…

Beste spelers, beste ouders, beste trainers en medewerkers, hoewel jullie emmer met geduld ondertussen helemaal leeg zal zijn, net als die van ons, vragen we jullie om een laatste inspanning. We staan 0-3 achter, maar we zullen reageren als de ware sportman, en knokken tot de laatste snik om de wedstrijd alsnog te winnen.

Het bestuur van K. Diegem Sport

(foto’s: © Marc Baert – HLN)

  • Freddy 30/10/2022 at 19:04

    Erg , heel erg ! Maar een juiste beslissing ! Hopelijk komt er een oplossing uit de bus, die definitief een einde maakt , wat toch wel een nachtmerrie mag genoemd worden !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.