Een mijlpaal!

Ali scoorde dit weekend zijn eerste doelpunten in een officiële wedstrijd voor KDS. Daarmee is hij de 100e speler sinds de eeuwwisseling die scoorde in een officiële wedstrijd voor KDS.

Wist je dat Kevin Stuckens sinds het jaar 2000 het meeste aantal doelpunten in 1 seizoen scoorde? In het seizoen 2004-2005 scoorde hij maar liefst 22 keer. Niet zo heel lang geleden scoorde Mirko Gajanovic er 19 in competitieverband. Oli Romero vervolledigt de top 3. Hij maakte in het seizoen 2012-2013 17 doelpunten.

Wist je dat de top 3 van doelpuntenmakers sinds de eeuwwisseling allemaal jeugdspelers zijn van KDS? Pieter Jacobs topt uiteraard de ranking met meer dan 100 doelpunten in deze periode. Kenny Jacobs staat op de 2e plaats met 56 doelpunten uit 7 seizoenen en Stuckens lukte in 2 seizoenen 40 doelpunten. Jason Duchatelet, op de 4e plaats, is de eerste niet-jeugdspeler in de ranking met 37 doelpunten in 4 seizoenen.

Wist je dat Sander Denayer, na Pieter, de speler is met het meeste doelpunten voor KDS uit onze huidige kern? Met 14 doelpunten doet hij momenteel beter dan Benamar en Egerickx, die er respectievelijk 9 en 8 scoorden voor groen-wit tot nog toe.

Wist je dat de laatste 10 seizoenen er gemiddeld 11,7 spelers een doelpunt scoorden in één seizoen? Dat we momenteel met 3 doelpuntenmakers uit 7 wedstrijden een beetje achter hinken op dat gemiddelde hoeft niet gezegd. We kijken met z’n allen uit wie zondag de volgende spelers zijn die zullen scoren.

Benieuwd hoe die statistieken de komende weken zullen evolueren?

Schrijf je in op onze wekelijkse update, zo mis je geen enkele communicatie van onze club, zoals bijvoorbeeld deze.
 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.