Afscheid van Yves.

Het kwam hard binnen, woensdagochtend. Want hoewel we allemaal wel rekening hielden met het onvermijdelijke triest bericht dat eraan zat te komen, overviel het ons op deze zonnige ochtend als een ijskoude wind in ons gezicht. Yves, man, we gaan je ontzettend missen.

Bestuurder en supporter in één man, met evenveel vuur en engagement. Het groen-witte hart op de juiste plaats, en op wedstrijddagen de groen-witte sjaal om de schouders, het beeld dat nooit meer verdwijnt. Beeld met geluid ook trouwens, want je eigen mening lag altijd klaar op het puntje van je tong.

Supporter van Diegem Sport was je al als kleine jongen. Met je pa naar de matchen in de vorige hoogdagen van onze club, samen met de trouwe vrienden van Melsbroek. Daar werd de kiem gelegd voor je levenslange sympathie en betrokkenheid.

In de vele gesprekken die we de laatste tijd in jouw afwezigheid hielden op bestuurs- en stuurgroep vergaderingen borrelden de anekdotes op. Eentje daarvan beschreef het moment waarop onze voorzitter besefte dat je wel eens meer kon betekenen voor onze club. Het sneeuwde die avond in de Kempen, en de plaatselijke bestuurders van Mol-Wezel maakten maar weinig aanstalten om de ‘lijnen’ zichtbaar te maken op het veld. Het moet zijn dat ze die avond hun redenen hadden om Diegem geen partij te geven. De scheidsrechter twijfelde en jij sprong mee over de omheining, pakte een paar schoppen en borstels beet en begon met de hulp van het bestuur en enkele spelers de sneeuw te ruimen. De ref was overtuigd, liet de wedstrijd doorgaan en we wonnen hem kordaat met 1-2. Je eerste rebelse daad voor onze club, er zouden er ontelbare volgen…

Hoe klaar keek onze voorzitter die avond naar de man van de KBC? Diegem en financiën, de eeuwige zoektocht naar balans in uitgaven en inkomsten, daar kon jouw ervaring “in de bank” het verschil gaan maken.

We gaan de discussies missen, verdorie. Jij als beheerder en bewaker van de kas, “de vinger op de knip”. Wij als permanente uitgavenpost, het beste voor sportief, de beste spelers, de beste coaches, de beste medewerkers, de beste stage, het beste materiaal, “dat mag gerust iets kosten”!

Ieder strijdend in zijn rol dus, met wederzijds respect evenwel, en steevast resulterend in een wankel maar broodnodig evenwicht, het compromis in het belang van onze club. Geen trein die veilig verder dendert zonder dwarsliggers onder de sporen.

Zo zwommen we samen door het woeligste water, door storm en ontij, clubs rondom ons haakten af of verdwenen naar de lagere regionen. Wij haalden samen altijd de veilige haven.

Maar natuurlijk was je zoveel meer dan bestuurder achter een bureau. Harde werker, in de kantine boven of beneden, op onze vele evenementen, bakken bier sleuren, frigo’s gevuld houden, medewerkers stijlvol motiveren… “No sweat, no glory” hoort nog meer bij jou dan bij onze partnerclub!

Maar ook stille werker, worstelend in dossiers oog in oog met Europese advocaten en clubbestuurders, en zo de centen vrijwarend waarop we als club recht hadden, hoed af, Yves!

In al deze gedaanten bouwde je gestaag verder aan de club en aan de fundamenten voor het Diegem Sport van de toekomst. Op die weg verzamelde je overal vrienden en sympathie, getuige hiervan de ontelbare hartelijke reacties op het bericht van woensdagochtend. Neem je plaatsje in, Yves, in het rijtje van grote namen van onze club.

Onze gedachten en ons medeleven gaan nu in de eerste plaats naar je naasten. Mondjesmaat loodste je je vier prachtige dochters in de richting van onze club, een handje helpen in de kantine, op een evenement, op “de voetbal”, het verkennen van de omgeving waarin de papa zo graag vertoefde.

Beste Ingrid, beste Liesl, Linde, Liese-Lotte en Laure-Lien, beste Marcel en heel de familie,

Met spijt in het hart en met veel dankbaarheid voor alles wat hij voor onze club en voor onszelf betekend heeft, nemen we veel te vroeg afscheid van onze vriend Yves. Wij wensen jullie veel sterkte toe, en troost in de beste herinneringen.

Weet dat jullie altijd welkom blijven op KDS.

In naam van het bestuur, de spelers en de coaches, en alle medewerkers van K. Diegem Sport.

WDB.

 • Marleen Verrycken 01/06/2021 at 11:24

  Wat een mooie tekst, jullie beschrijven Yves perfect zoals hij was.
  Veel sterkte aan iedereen die hem zal missen

 • Said El-Boubsi 29/05/2021 at 19:18

  Allereerst mijn innige deelneming aan de familie. Het is altijd zwaar om iemand te verliezen en daarom ook veel sterkte in deze moeilijke periode aan de naaste familie. Yves zal me bijblijven als een correcte, recht voor de raap, no nonsens en hardwerkende persoon. De woensdag discussies in de jeugd kantine zullen we missen.
  Bladeren vallen van de boom maar je weet nooit wanneer. Boubsi

 • Paul Meeus 28/05/2021 at 14:13

  Samen veel gelachen,samen veel (voetbal)discussies gevoerd en samen veel pinten gedronken.
  Prachtkerel die ons veel te vroeg is ontvallen.
  Ik zal hem missen.

 • Freddy 28/05/2021 at 05:11

  Heel veel sterkte aan de familie en de vele vrienden van deze fantastische man ! Bij elk bezoek aan onze club ,zullen we aan je denken man ! Rust zacht Yves .

 • Desmet Roland 28/05/2021 at 05:04

  Innige deelneming bij het overlijden van je echtgenoot,jullie vader,en jullie zoon.Veel sterkte in deze moeilijke tijden.

 • Thomas 27/05/2021 at 21:19

  Yves,

  Elke euro wist je goed te besteden voor KDS ! Iedereen had respect voor je, dat voelde ik op momenten dat ik je heb gezien om de club of als er over jou werd gepraat.

  Het ga je goed man!
  Sterkte aan je mooie gezin en KDS !

  Ynwa
  Thomas (club nxt)

 • Bart Verbesselt 27/05/2021 at 20:40

  Eerst en vooral sterkte aan zijn naaste omgeving! Wat kan je nog toevoegen aan deze prachtige tekst!! Schitterende mens en supporter! Woorden schieten te kort om Yves te omschrijven! We gaan jou missen en een dikke dikke merci wat je gedaan hebt voor onze club!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.