Vooruit kijken

Kijk eens aan. We zijn eind september en KDS topt de rangschikking. Dat heeft de laatste jaren vaak anders geweest. Toegegeven, we staan liever hier dan in de kelder van het klassement. Want laat ons niet rond de pot draaien… Ook al heb je het gevoel dat alles goed draait, zie je dat er hard getraind wordt en weet je dat de resultaten wel zullen volgen… als de resultaten het gevoel meteen bevestigen zorgt dit alleen maar voor een portie extra vertrouwen.

Maar… Opgepast! We mogen niet blijven terugkijken naar wat goed is geweest. We moeten ook durven vooruit te kijken. En dan wacht ons zaterdag tegen City Pirates misschien wel de moeilijkste wedstrijd van het seizoen tot nog toe. Na een prachtig slot van de voorbereidingscampagne (vijf opeenvolgende overwinningen – inclusief de bekerwedstrijden) volgde ook nog eens een 6 op 6 in de competitie en als klap op de vuurpijl een zeer aantrekkelijk duo Lommel – Aalst. Daarin bevestigden onze gasten dat ze hun voet naast ploegen van dit allooi mogen zetten wat het vertrouwen opnieuw een flinke boost gaf.

Versta ons niet verkeerd, van onderschatting van de tegenstander is er in Diegem nooit sprake. City Pirates is absoluut een robuuste tegenstander, een moeilijk te bekampen ploeg die met 3 op 9 te weinig werd beloond (3-2 gewonnen tegen Tongeren en tweemaal 1-0 verlies tegen Bocholt en Belisia). Als we de rol niet willen lossen in de linkerkolom, moeten we ook in Merksen op zoek gaan naar de punten. En die zullen ons niet zomaar in de schoot geworpen worden. Ook zaterdagavond zullen we tot het uiterste moeten gaan, die extra meter lopen, etc. Net zoals we dat de voorbije weken en matchen hebben gedaan. En net daarom is de wedstrijd van zaterdag de moeilijkste van het seizoen tot nog toe.

Van achterover leunen mag er immers geen sprake zijn. Dat zal meteen ook de grootste uitdaging worden voor onze technische staf. Fysiek zijn we alvast meer dan in orde. Afwachten of enkele kleine blessures die we opliepen tegen Aalst zullen genezen zijn. Aftrap zaterdag om 20u00 in het Jef Mermansstadion. Alle supporters op post!

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Istvan LagaertGeoffrey Martens
Quinten Straetmans

Stadion

Jef Mermansstadion
211, Terlindenhofstraat, Merksem, Antwerpen, Vlaanderen, 2170, Belgiรซ
  • Freddy 24/09/2021 at 08:49

    Succes mannen ! Jullie kunnen die piraten aan ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.