Voorbeschouwing Vosselaar – KDS

Zondag trekt KDS naar Vosselaar. Vosselaar en niet Vorselaar… let goed op mensen zondag als je het ingeeft in je GPS. Het is tenslotte een goeie 20km verder op. Of zoals onlangs supporters van Liverpool in Gent stonden in plaats van in Genk. Lille en Lille (Rijsel) is nog zo’n gekend voorbeeld.

Vosselaar dus. Typisch Antwerps stadionnetje. Lange lage staantribune, kantine achter doel en dan een kleine maar gezellige tribune aan de overkant. Typisch Antwerpse ploeg ook. Knokkers gecombineerd met enkele fijne voetballers, moeilijk te bekampen geheel. 3 jaar geleden miste KDS er na een knotsgekke wedstrijd zijn 1e kans op promotie naar 2e amateur na een onverhoopte eindronde in het 1e seizoen onder coach Van Nerom.

Onze ploeg onderging sindsdien, naar Diegemse normen, een ware metamorfose. Nog slechts vijf spelers van toen zitten in de huidige kern. Systematisch gingen we op zoek naar gerichte versterkingen en het resultaat mag er vandaag wezen: dit KDS moet zowat het beste geheel zijn van de laatste 10 jaar. Mooi om naar te kijken, volwassen voetbal, modern voetbal ook waarin we techniek combineren met snelheid en loopvermogen. We zijn er terecht fier op.

De resultaten liegen er niet om. De remonte die we inzetten vorig jaar en zeker ook dit jaar zijn uniek. Effectief uniek. Geen enkele ploeg in nationaal voetbal zette dit seizoen een reeks neer van 21 op 21. Hoe langer die reeks blijft duren hoe korter bij je puntenverlies komt natuurlijk. Gebeurt het zondag in de Kempen of blijft de trein verder op het spoor denderen? We zijn even benieuwd als jullie.

De staf kan hiervoor in ieder geval geen beroep doen op Benlouafi (geel geschorst) en Denayer (out met een knieblessure). Voor het overige is iedereen aan het trainen. Ook Egerickx en Dondo trapten gisteren opnieuw tegen de bal, al zijn zij uiteraard nog niet selecteerbaar.

Aftrap zondag om 14:30, in Vorselaar euhm… Vosselaar dus.

Stadion

Konijnenbergstadion
Bergakker 10, 2350 Vosselaar, België
  • Freddy 29/11/2019 at 12:04

    Gaan, mannen ,voor een nieuwe overwinning ,succes in Vosselaar !

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *